Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić przypisanie klawisza w uszkodzonej klawiaturze?

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,dzisiaj niefortunnie wylała mi się herbata na klawiaturę.Dokładnie na klawisz "IKS".

Nie działa on w taki sposób,że podczas pisania nie mogę go użyć,ale po jego naciśnięciu zwiększa się głośność ogólna systemu(ten mikser,gdzie możemy wyciszyć/podgłośnić różne aplikacje itp)

Da się to jakoś zmienić czy coś?

Opublikowano

Co jest napisane? Z tego opisu nic nie wynika nawet to czy w ogóle dobrze cokolwiek ustawiłeś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Prościej chyba będzie rozebrać klawiaturę i wyczyścić laminat. Zaschnięta herbata zwiera obwody, wystarczy rozkręcić, wyjąć 'matę' i przetrzeć ją szmatką.

aqcu39P.png
Opublikowano

Co jest napisane? Z tego opisu nic nie wynika nawet to czy w ogóle dobrze cokolwiek ustawiłeś. 

W KeyTweak'u jest przypisane,że klawisz 47(czyli IKS) jest przypisany jako "IKS" czyli powinien działać jako "IKS"

Jak będę miał chwilkę to ją,przeczyszczę :) 

Opublikowano

To coś sobei popieprzyłeś sam, bo jak sobie wyobrażasz przypisać działanie klawisza NIEDZIAŁAJĄCEGO by działał na tym samym klawiszu ? Myśl. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To coś sobei popieprzyłeś sam, bo jak sobie wyobrażasz przypisać działanie klawisza NIEDZIAŁAJĄCEGO by działał na tym samym klawiszu ? Myśl. 

Bardziej mi chodziło,żeby działał na tym samym,bo jakiś sygnał jest,gdyż naciskając go zwiększam głośność komputera :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...