Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niebieski Wieloryb

sonic231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to jest? Jaki jest tego przekaz? Czemu dzieci się tną? Na czym to polega?

Pomoże mi ktoś na to odpowiedzieć? ;/

Pomocy :(

Opublikowano

to była akcja promująca takiego rosyjskiego facebook'a (vk) ale ludzie zaczęli łapać jak pelikany że to prawda i media to rozniosły. Jak wiadomo ameb nie brakuje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Paradoksalnie teraz można wyciągnąć przekaz z tej "gry".
Że nie warto we wszystko wierzyć. Co więcej, temat został tak szeroko rozgłoszony,
bo większość YouTube'owej śmietanki musiała o tym mówić, wiadomo, rosnąca oglądalność i te sprawy.
A nic tak nie przyciąga jak rzeczy, których sami prawdopodobnie byśmy nie zrobili. Ot, cała filozofia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie to takie obecne 'trendy' są bezużyteczne. A podam jeden główny powód: "Nikt o tym nie pamięta, gdyż jest to chwilowe".

Dzieci kiedyś bawiły się bakuganami i zbierały kolekcje bakuganów, czy ktoś o tym teraz pamięta? Wątpię. Ten Niebieski Wieloryb to także strata czasu i zdrowia. Po co szpanować przed kimś, że jestem graczem jakiegoś Niebieskiego Wieloryba. Moje dzieciństwo było niesamowite, bieganie po lesie z kijem, bawienie się w rycerzy, budowanie fortecy ze starych spróchniałych kłód. Wtedy działała wyobraźnia, a teraz? Jestem przekonany w 100%, że za ok 4-5 miesięcy nikt nie będzie pamiętał o tym obecnym trendzie "Fidget Spinner". Wszystko co jest oryginalne zapadło w pamięć każdego. Pokemony, Bączki, Zbieranie kart Yu-Gi-Oh, to wszystko co nigdy nie opuści naszej pamięci. A taki "Niebieski Wieloryb" to chwilowy szpan pokazania przez młode osoby, że jest się odważnym, tzw. "Szpan".

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie powinno w ogóle czegoś takiego pokazywać w tv, dzięki temu tylko propagują takie zachowania. 

Kontrola z ZUS czy Urzędu Skarbowego, nasze biuro https://biuro.sosnowiec.pl/ zajmie się tym za ciebie. Nasze biuro zajmie się kontaktami z Urzędem  Skarbowym oraz Zakładem Ubezpieczeń Społecznych, przygotuje dokumenty i przedłoży je w odpowiedniej instytucji w obowiązującym terminie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...