Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skonfigurować uruchamianie programów na drugim monitorze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie wiem, czy piszę w dobrym dziale, jeśli tak, to przepraszam. 

Mam pewien problem. Do laptopa podłączyłem monitor i wszystko działa, ale problem jest taki, że jak włączam np. przeglądarkę internetową na zewnętrznym monitorze, to uruchamia ją na głównym ekranie laptopa. Jak to zmienić? Chcę po prostu aby to, co otwieram na zewnętrznym monitorze, wyświetlało się na nim, a nie na laptopie. 

Jeszcze jedno pytanko, czy ręcznie muszę przerzucać ikonki z laptopa na zewnętrzny monitor, czy można jakoś zrobić aby wszystko, co mam poinstalowane, wyświetlało się też na zew. monitorze? Bo tam ekran jest pusty.

Edit. Jeszcze jeden problem jest. Dźwięk leci teraz z zewnętrznego monitora, a ja nadal wolałbym mieć dźwięk z laptopa, bo tutaj mam podłączone słuchawki. Jak to ustawić?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dźwięk w ustawieniach urządzeń do odtwarzania miksera , domyślne głośniki. 

Ustaw zewnętrzny jako domyślny 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dzięki, dźwiek zrobiony, ale z monitorem nadal problem. Jeśli ustawie zewnętrzny na główny to dzieje sie to samo, tylko tym razem włączam coś na laptopie, a odpala sie na zewnętrznym. Niby można to ręcznie przerzucać, ale to bez sensu, za każdym razem to robić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...