Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia M2 - znacznie niższy stopień naładowania po uderzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszym dniu opieralem telefon o ścianę następnie spadł na plecy z 2 cm i z 28 % baterii zmieniło się na 5 % po powtórzeniu walniecia tyłem telefonu o rękę wyłączył się. A po ponownym włączeniu ponownie spróbowałem walnąć telefon i przez krótka chwilę pokazało się 50 % a potem na 5%, co polecacie zrobić?

Opublikowano

Naprawić. 

Coś gdzieś pękło albo nie łączy. Masz do wyboru szukać sam nie wiadomo czego albo oddać do naprawy. Może to też być problem tylko  z baterią. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Prawdopodobnie  uszkodziłeś te "złote" pręciki, dzięki którym telefon łączy się z baterią

No niestety tego nie sprawdzisz, bo bateria jest wbudowana na stałe  :D

Ciężko stwierdzić czy odsyłanie, bądź oddawanie do serwisu coś da.

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

Pręciki swoją drogą , dlatego  to prosta usterka.  Problem jaka pękła ścieżka albo   elektronika uszkodzona ( rezystor czy kondensator ) , niby tez prosta usterka ale do zrobienia w serwisie jeśli znajdą która. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ogólnie podładowałem wczoraj normalnie telefon do 100% gdy powtórzyłem ((Tak wiem nie powinienem tego robić)) stuknięcie w telefon i patrząc na baterię było przez chwilę 50 % a później normalnie wróciło na 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...