Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomoc z konfiguracją VPSa

astario

Pytanie

Opublikowano

Witam, szukam chętnej osoby znającej się na serwerach VPS, a także systemach operacyjnych z serii Linux. Posiadam 2 serwery na hostingu ArubaCloud (Ubuntu, CentOS). Mam małe problemy z ich konfiguracją. Bardzo pilnie potrzebuję naprawić te błędy. Liczę, że znajdzie się jakaś osoba, która znalazła by chwilę, aby wytłumaczyć albo nawet po prostu naprawić to za mnie (przykładowo przez TS'a) . Serdecznie pozdrawiam. Postaram się odwdzięczyć się w miarę możliwości  :O

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedząc jaki jest problem, nie da sie pomóc.

Napisz problem tutaj, bo jedna osoba moze nie wiedziec, a ktos przyjdzie i bedzie wiedzial i bedziesz mial odpowiedz :)

Opublikowano

@astario

Miałem kiedyś taki problem....

Jaką komendą startujesz serwer VNC?

bo na ubuntu powinno startować się:
tightvncserver 1

lub:

tightvncserver start 1

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Już podjąłem na 3 forach próby dogadania się przez posty. Proszę cię bardzo chodźmy na Ts'a, już dzisiaj tak mnie nerwy łapią, jeden gościu z innego forum zaczął mi pomagać, pogorszył sprawę i przestał odpisywać. Przez jakikolwiek komunikator głosowy bd o wiele łatwiej wytłumaczyć sytuację. Tutaj za bardzo bym musiał się rozpisywać

Opublikowano

w ostateczności tutaj spróbuję przedstawić problem, ale szczerze jeżeli to nie problem wolałbym jakiś komunikator głosowy, albo chociażby gg, tam przynajmniej rozmowa jest dynamiczna

Opublikowano

Mam 2 serwery na ArubaCloud, oba próbowałem konfigurować... niestety nieudolnie. 1 stoi na CentOS 7, a 2 na Ubuntu. Potrzebuję tych serwerów do stawiania botów w Tibii. Gadałem z jednym gościem właśnie z działu Tibia i on mi tam polecał własnie Arubę, że wszystko działa itd., że wystarczy postawić wirtualną maszynę z Windowsem i tam bocić. Na innym forum dowiedziałem się, że to niemożliwe... może nie tyle niemożliwe, co będzie lagować w c**j, o ile wgl odpali. Nie wiem, czy złamię regulamin, ale podsyłam wam tutaj linki do poradników, którymi się kierowałem, myślę że dzięki temu łatwiej zrozumiecie mój problem. Na tym etapie co jestem, gdy chcę połączyć się przez RealVNC wyskakuje mi błąd "The connection was refused by computer". W przypadku maszyny z CentOS'em łączyłem się przez OpenVPN GUI. Poniżej podaje loga

LOG:

Fri Mar 17 23:11:46 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [sSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Fri Mar 17 23:11:46 2017 Windows version 6.2 (Windows 8 or greater) 64bit
Fri Mar 17 23:11:46 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k  26 Jan 2017, LZO 2.09
Enter Management Password:
Fri Mar 17 23:11:46 2017 WARNING: No server certificate verification method has been enabled.  See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Fri Mar 17 23:11:46 2017 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]Moje IP+port 11194
Fri Mar 17 23:11:46 2017 UDP link local: (not bound)
Fri Mar 17 23:11:46 2017 UDP link remote: [AF_INET]Moje IP+port 11194
Fri Mar 17 23:12:30 2017 SIGTERM[hard,] received, process exiting

Linki do poradników, z których korzystałem:

Opublikowano

Stary, myślę, że nie w tym problem. Gdzieś wcześniej podczas konfiguracji musiałem się klepnąć. Znalazłbyś chwilę, żeby wejść na jakiegoś Ts'a lub GG i pomógł mi to skonfigurować poprawnie.

PS: Jeden z moderatorów tego forum powiedział mi, że mając VPS na Ubuntu, na którym postawię maszynę wirtualną z Windosem, spokojnie będę mógł bocić na takim VM. Jakoś cienko to widzę, czyżby mnie okłamał?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...