Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne padanie kanału

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opiszę moją sytuację.

Dodałem nową mapę na serwer. Wszystko pięknie zero błędów, zero problemów.

Teleportuje się na nowo dodaną mapę, po czym komendą /warp teleportuje się do mnie kolega. Wszystko jest w porządku. Nagle wywala kanał, mówię okej dobra. Uruchamiam ponownie maszynę, postać pojawia się w M1(?). Próbuję się ponownie teleportować na mapę, lecz w chwili teleportacji ponownie wywala kanał. Mój znajomy po zalogowaniu jest nadal na nowo dodanej mapie, lecz ja po próbie tepnięcia się do niego dostaję disconnecta, ponownie wywala kanał.

Mówię, dobra coś jest nie tak z tą mapą(?) o dziwo, znajomy mógł normalnie się zalogować. Stworzyłem nowe konto, dałem sobie GM'a, ku mojemu zdziwieniu mogłem bez problemu tepnąć się na nową mapę i siedzieliśmy na niej ponad 2 godziny bez żadnego problemu.

Tutaj moje pytanie, jaka może być tego przyczyna? Nie chcę żebyście mi mówili, że mam sobie odbugować postać w navicacie, pozmieniać ikdesy mapy(to nic nie zmienia), bo nie chodzi mi  tutaj o to, pytanie moje brzmi właśnie dlaczego tak się stało.

Tutaj zarzucam sysser z DB(kanał i logowanie bez jakiegokolwiek błędu), podczas padnięcia kanału:

Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20 -< czasem te liczby się zmieniały: 21,22,23,24

Punkt kuliminacyjny. Po 2 godzinach nic nie robienia na serwerze (był odpalony) normalnie zalogowałem się na swoją postać (facepalm)

Jest ktoś w stanie wytłumaczyć o co tutaj chodzi?

Opublikowano

Jak padają channele to daj syserr z channeli a nie z db :c

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Opublikowano

Czy wywala tylko po teleportacji czy np. jak masz 2 osobne konta połaczone i 2 postacie stoją w m1 to też?

serwer source? jeśli source to czy dodawałeś zmianę widoczności kostium/zbroja lub dopisek lider przed nazwą gildii?

Dodawałeś nowe moby?

Jeśli to moby to niby tutaj jest rozwiązanie(EN):

1. Go to the database and then to 'mob_proto'
2. Go to the lasts mobs you added and remove all from the 'folder' field.
3. Go to your server '/usr/game/share/data/monster/ and remove the lasts folders of the mobs you added.
4. Reboot.
Opublikowano

nie ma różnicy ile postaci jest zalogowanych

co do tych mobów już to robiłem, przeleciałem wszystkie fora, całe Google w próbie naprawy tego błędu, nic to nie daje

dodawalem widoczność kostium zbroja lecz czy to ma coś z tym wspólnego?

Opublikowano

nie ma różnicy ile postaci jest zalogowanych

co do tych mobów już to robiłem, przeleciałem wszystkie fora, całe Google w próbie naprawy tego błędu, nic to nie daje

dodawalem widoczność kostium zbroja lecz czy to ma coś z tym wspólnego?

Z mpc? Tez miałem z tym błąd :D

Jeśli teleportowałeś się w kostiumie to wywalało kanał, chyba to przez błąd w quest::PC::GetFlag

Nie wiem czy na mpc jest ten fix wieć masz tu link:

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/3670451-fix-quest-pc-getflag-crash.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...