Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podkręcić procesor Athlon X4 750K?

N3ONx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam procesor: amd athlon x4 750k quad core

Płyta główna: jakas Gigabyte

Chciałbym sie dowiedziec jak obliczac i jak podkrecać procesor bo widziałem na internecie ze pełno jest recenzji tego procesora ze niby taki dobry do podkrecania kiedy to ja mecze sie z

niska iloscia fps.

Przed chwila próbowałem cos podkrecic to skonczylo sie brakiem reakcji komputera i musialem wyjac baterie z plyty aby zresetowac bios.

Wiec prosilbym o pomoc i wszystko co wiecie na temat podkrecania obliczania tego itd.

Z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano

Dużo zależy od tego, jaką masz płytę główną. I każdy procesor kręci się inaczej. To że np ja na Athlonie x4 750k podkręciłem do 5GHz nie znaczy, że ty też będziesz mógł. Może się zdarzyć, że ty np możesz podkręcił max do 4GHz albo mniej. Masz w ogóle chłodzenie niereferencyjne? Jeżeli nie to nie polecam podkręcał.

Opublikowano

Podaj zasilacz, płytę główna bo bez tego ci nie pomożemy.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za pomoc, jednak nie musze podkrecac poprostu miałem wyłączony tryb turbo cpb ktory bardzo duzo mi daje :)

Temat do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...