Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję prostego skryptu

KebsonY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję prostego skryptu, który łączyłby się z pluginem PermissionsEx. Polegałby po prostu na przedstawieniu formatu jak wyglądać ma wiadomość wyświetlona na czacie, czyli to co jest w EssentialsChat tylko w skrypcie. Essentialsa nie używam, bo nie współgra z niektórymi moimi pluginami. ChatManager również :) Format powinien być najnormalniejszy, czyli: Nazwa_rangi: {prefix} {displayname} {message}, kolorki sobie dodam. A prefixy mam w pex'ie.

Zapomniałem dodać, musi to też współgrać z PvpLevels, żeby przed prefixem, pojawiał się poziom, czyli domyślnie w PvpLevels chyba zmienna {LEVEL}

Opublikowano

Nikt ci tego nie napisze.

Nie ma zasady na jakiej to miałoby działać.

CZYTASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOSĆ!

Mogę ci napisać plugin, na pw.

Opublikowano

To z neta nie ma nic do formatu w jakim pisać będzie gracz raczej, jeden ze skryptów zaraz zobaczę, bo wygląda nieźle.

@1361622928-U485574.pngup2 Dlaczego mieliby tego nie napisać? Wydaje mi się, że coś takiego dla kogoś rozeznanego to jest poświęcenie 10 minut.

Opublikowano

@KebsonY 

Pisanie skryptu na format chatu jest bardziej idiotyczne niż założeniie tego tematu. (bez urazy)

Każdy doświadczony skrypter/pluginmaker lub technik poleci ci to zrobić w pluginie.

Opublikowano

@KebsonY, tutaj masz plugin, przejrzysty config: KLIK

Co do samego tematu, po co na to skrypt jak jest na to kilka pluginów, wystarczy wpisac w google "chat format plugin"

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Okej, dzięki. A tak poza tym to podeśle mi ktoś link do pluginu Skript? Próbowałem zainstalować tą wersję i jakoś nie działa ;d

To znaczy, plugin normalnie działa, jest na zielono, ale ten error mi się nie podoba.

[20:42:50] [Server thread/ERROR]: Error occurred while enabling Skript v2.2-dev25 (Is it up to date?)
java.lang.NoSuchFieldError: SPRUCE_DOOR
	at ch.njol.skript.effects.EffToggle.<clinit>(EffToggle.java:75) ~[?:?]
	at java.lang.Class.forName0(Native Method) ~[?:1.8.0_121]
	at java.lang.Class.forName(Unknown Source) ~[?:1.8.0_121]
	at ch.njol.skript.SkriptAddon.loadClasses(SkriptAddon.java:110) ~[?:?]
	at ch.njol.skript.Skript.onEnable(Skript.java:286) ~[?:?]
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) ~[craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:332) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:412) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:477) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:395) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:354) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:328) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:284) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:227) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:493) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [craftbukkit.jar:git-PaperSpigot-36]

Opublikowano

W sumie to nie jest jakiś problem, ok 5 min.

Pobieranie prefixu przy użyciu SkQuery (lub innego dodatku do skript)

z tego co pamiętam
users.NAZWAGRACZA.groups

zapisuje się je do tablicy, potem pobiera 

groups.GRUPA.prefix

trzeba też ustalić która ważniejsza, ale od tego też jest pole w permission, chyba rank

groups.GRUPA.rank

Potem sformatować to do chatu, tylko nie jestem pewny czy SkQ lub inny dodatek zrobi Ci tablice, nie wiem - może.

Ewentualnie szybki i bez bolesny plugin który działa na tej samej zasadzie którą wyżej opisałem

Może trochy nie chaotycznie, ale jeśli ruszysz głową to napiszesz.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...