Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opel Corsa A 1982r

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakupiłem wczoraj jeden z początkowych wózków opla, dokładniej corse a 1.6 (109km) za około jakieś 900zł; nie dużą kwotę, jedna wypłata za najniższą krajową (1490zł). Maska, blachy wszystko do wymiany, wnętrze z kierownicą kjs drift carbon, wymienioną gałką zmiany biegów i gwintem tigra. I teraz nasuwa się pytanie, mam tu jeszcze trochę pieniędzy odstawianych na jakiś samochód, ale naszło mnie natchnienie żeby zrobić swap silnika. Może doradzicie mnie, co wydajniejsze i z niskim budżetem, bo chcę wybrać pomiędzy C20XE (150KM), a 2.5 V6 X25XE (200KM)

Opublikowano

"wymienioną gałką zmiany biegów" to mnie rozjebało,+10 do szybszej zmiany biegów, -1 do wagi^^ Nwm czy to troll czy na serio chcesz pchać w złom silnik x2 mocniejszy co wiąże się z przebudową całego samochodu jeszcze do takiego gówna jakie kupiłeś, stare i małe.

Budowniczy
Opublikowano

zobacz hazel

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

"wymienioną gałką zmiany biegów" to mnie rozjebało,+10 do szybszej zmiany biegów, -1 do wagi^^ Nwm czy to troll czy na serio chcesz pchać w złom silnik x2 mocniejszy co wiąże się z przebudową całego samochodu jeszcze do takiego gówna jakie kupiłeś, stare i małe.

nie widzę w tym nic dziwnego, swap c20ne albo c20xe, albo x25xe na spokojnie mieści się do tego samochodu

Opublikowano

nie widzę w tym nic dziwnego, swap c20ne albo c20xe, albo x25xe na spokojnie mieści się do tego samochodu

Nie mówię tu o rozmiarze silnika, żeby się zmieścił do budy tylko o tym, że włożenie silnika to nie koniec swapu. Jak włożysz taki x2 mocniejszy to skrzynia hamulce itd. trzeba dać nowe mocniejsze pod dany silnik. Jak masz dużo kasy to się baw zrobisz sobie sleepera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...