Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką płyte głowną wybrać pod FX 4100?

RoBot123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałbym zrobić coś podobnego https://www.youtube.com/watch?v=-dq-WcqSLGo&t=249s do tego który został zrobiony z fujitsu esprimo p705

Jaki posiadasz budżet na kupno? : 600 zł 
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) : do 1 miesiąca
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer? : Do Grania Taki troche test :P Tylko mam problem z znalezieniem podzespołów
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? : Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? : Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? : Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? : Nie mam
Czy części mogą być używane? : Tak

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

g4560 - najlepszy z najtańszych procków idealny do gier (porównywalny do i3)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

i3-7100 i płyta H110M.

Dobry procesor w dobrej cenie wyprzedzający i5 generacji Hashwell. Gdybyś chciał robić jakiś upgrade PC na coś mocniejszego to płyty głównej nie musisz zmieniać, ponieważ jest to najnowsza generacji Inteli. Więcej rdzeni niekoniecznie wpływa na wydajność i wybór AMD nie zawsze jest trafny. Jeśli masz więcej kasy to możesz kupić płytę B150M, która jest lepsza od budżetowej H110M lecz jeśli procesora nie będziesz podkręcał to H110M w zupełności wystarczy.

Opublikowano

Wypełnij wzór i pisz w jednym temacie, żeby było łatwiej pomóc:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Opublikowano

i3-7100 i płyta H110M.

Dobry procesor w dobrej cenie wyprzedzający i5 generacji Hashwell. Gdybyś chciał robić jakiś upgrade PC na coś mocniejszego to płyty głównej nie musisz zmieniać, ponieważ jest to najnowsza generacji Inteli. Więcej rdzeni niekoniecznie wpływa na wydajność i wybór AMD nie zawsze jest trafny. Jeśli masz więcej kasy to możesz kupić płytę B150M, która jest lepsza od budżetowej H110M lecz jeśli procesora nie będziesz podkręcał to H110M w zupełności wystarczy.

Nie o to chodzi, że nie dałeś opisu(to z resztą też). Ale najważniejsze jest to, że dałeś procesor 2x droższy, a lepszy od g4560 jedynie o 2-3 fps. Więc nie opłacalny zakup.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Autor ma jakieś podzespoły, które może użyć? Chodzi o obudowę lub dysk twardy. Jeżeli masz dysk na Sata to czy on ci pasuje i czy możesz go użyć w nowym PC?

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma co robić zestawów na wzór ostatnio popularnych budżetowych z serwisu YouTube. Są to głównie komputery nastawione na wydajność, jednak bez przyszłości. Lepiej nabyć używany komputer z procesorem Intel Core i3 na LGA 1155, przykładowo:

https://www.olx.pl/oferta/komputer-stacjonarny-do-gier-zestaw-okazja-CID99-IDkucUQ.html

https://www.olx.pl/oferta/komputer-pc-CID99-IDkinLa.html

Jest możliwość rozbudowy o procesor wyższej klasy - i5 lub i7, a także lepszą kartę graficzną.

Opublikowano

Jest ok . Tylko może ktoś jakieś podzespoły mi da i wyjdzie taniej . Jak nie to zakupie zestaw z olx :P

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...