Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o hosting TitanAxe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań dot. właśnie tego hostingu. 

1. Co o nim sądzicie (Plusy i minusy)
2. Czym różni się lokalizacja Europejsko Zachodnia od Polskiej i czy robi dużą różnicę 

3. Czy opłaca się kupić maszynę 24 GB RAM z lok. Euro. Zachodnią.

Opublikowano

Jestem moderatorem na serwerze i nasz hosting to titanaxe i jestem naprawdę zadowolony :) ceny mają fajne i rozliczenie tygodniowe fajna opcja dla nowych serwerów suport to po prostu chyba siedzi 3 dni na fotelu i robi pod siebie do miski xD bardzo szybko odpowiadają co do lokalizacji europejskiej to to, co wymienił @macjoker007

a co do vps naprawdę się opłaca lvlup ma fajna ofertę można sobie na nim zainstalować serwer minecraft serwer stron www jakiś Apache/Ngix bazy danych no co się zapragnie a z konfiguracja sobie poradzisz jest masa poradników i linux nie jest taki straszny:P

i z tym ramem bym się nie śpieszył nie wiadomo czy nawet serwer wypali :P ja bym stopniowo dodawał sobie ten ram no a ceny titanaxe nie są wygórowane

Mc.HellDeen.Net | Wersja 1.19.3 | Królestwa

337297326_914034819917926_1513810974883148546_n.png

Opublikowano

Mam swój serwer na TitanAxe, Mam lokalizację Zachodnio Europejską i nie ma żadnych lagów.

Na moim serwerze gra 80 osób i w ogóle nie wywala serwera. Jest to teraz najbardziej wybierany hosting serwerów Minecraft.

Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS?

Discord: AidisProPlayer#4324

Opublikowano

Hosting jeden z lepszych w obecnych czasach, posiadają bardzo rozwinięty panel, możliwość dowolnej konfiguracji strony serwera, wydaje serwery. Różni się tym, że maszyny w Polsce są droższe, ale posiadają mniejszy ping, przy Minecrafcie nie ma to jakiejś dużej różnicy, ale jak chcesz mieć lepszą jakość gry to wybierz opcję w Polsce. Jeżeli chodzi o pamieć ram to już decyzja należy do Ciebie co chcesz uruchomić. Ja bym na Twoim miejscu dokupował ram wraz z rozwojem serwera.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Hosting jak najbardziej można polecić ponieważ support odpowiada naprawdę w błyskawicznym tempie dzięki czemu jeżeli masz jakiś problem a napiszesz do supportu w błyskawicznym tempie odczytają twoje zgłoszenie i pomogą rozwiązać problem, kolejny ,, + " dla hostingu to bardzo tanie maszyny, do tego ładny itemshop który od nich uzyskasz jedyny ,, - " jest grafika hostingu ( sporo osób ma taką opinię nie mówię że wszyscy ) ale myślę ze to nie będzie przeszkadzać , pozdrawiam.

Opublikowano

Tera coś powiem co zmieni wasze zdanie o tym czymś.

Pewnego dnia przyszedł do mnie youtuber który posiada tam serwery, wbiło mu na serwer 100 osób miał tam 10gb czy cuś i serwer mu latał. Wysłał mi timingi i wszystko używało minimalnie więc postanowiliśmy przetestować maszyny i zakupił jeszcze 1 serwer, po kupieniu serwera zobaczyliśmy ile pusty serwer zużywa ram było to masakryczne kupił 6gb a serwer używał już 2gb bez niczego. Hosting albo oszukuje to co daje lub wgrywają jakieś gówna.

1.png

Opublikowano

Tera coś powiem co zmieni wasze zdanie o tym czymś.

Pewnego dnia przyszedł do mnie youtuber który posiada tam serwery, wbiło mu na serwer 100 osób miał tam 10gb czy cuś i serwer mu latał. Wysłał mi timingi i wszystko używało minimalnie więc postanowiliśmy przetestować maszyny i zakupił jeszcze 1 serwer, po kupieniu serwera zobaczyliśmy ile pusty serwer zużywa ram było to masakryczne kupił 6gb a serwer używał już 2gb bez niczego. Hosting albo oszukuje to co daje lub wgrywają jakieś gówna.

I dlatego lepiej kupić dedyka/vps z ovh i mieć pewność że dostało się to co się kupiło :) 

Co ja tutaj robie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak napisałem w innym poście - celuj w maszyny które są zaufane, posiadają pozytywne jak i negatywne komentarze (bez mydlenia oczu). TitanAXE ma zawyżone ceny i posiada (podobno) bardzo mały kontakt z użytkownikami. Jeżeli ktoś ma właściciela na fb, kontakt oczywiście, że będzie szybszy niżeli przez maila, bądź inne formy kontaktu oferowanego przez serwis.

Opublikowano

Tak jak napisałem w innym poście - celuj w maszyny które są zaufane, posiadają pozytywne jak i negatywne komentarze (bez mydlenia oczu). TitanAXE ma zawyżone ceny i posiada (podobno) bardzo mały kontakt z użytkownikami. Jeżeli ktoś ma właściciela na fb, kontakt oczywiście, że będzie szybszy niżeli przez maila, bądź inne formy kontaktu oferowanego przez serwis.

Gdy piszę do nich na stronie zawszę odpowiadają po 30 minutach.Nie wiem jak inni,może mam szczęście.

Opublikowano

Gdy piszę do nich na stronie zawszę odpowiadają po 30 minutach.Nie wiem jak inni,może mam szczęście.

Możliwe.

Opublikowano

Napiszę ci to jeszcze raz, 

Idż na dedyka bo titanaxe to najwieksze gówno jakie zostało stworzone, przereklamowane próbują się wybić a to co daja klientą jest masakra.

1.png

Opublikowano

Nigdy nie bierz współdzielonego hostingu w takiej cenie, tak jak przedmówcy - lepiej już sobie kupić VPS'a - polecam lvlup.pro.

Co do titanaxe wraz ze wzrostem ramu będziesz bardziej naciągany na kasę ;]

bannergif.gif

Opublikowano

Nigdy nie bierz współdzielonego hostingu w takiej cenie, tak jak przedmówcy - lepiej już sobie kupić VPS'a - polecam lvlup.pro.

I to mi się podoba, coraz wiecej prawdy o tym hostingu. Jest to najwieksze gówno które stowrzyli żeby zarabiać na dzieciokach -.-

1.png

Opublikowano

I to mi się podoba, coraz wiecej prawdy o tym hostingu. Jest to najwieksze gówno które stowrzyli żeby zarabiać na dzieciokach -.-

Jeszcze większym gównem jest enderchest. Ogółem każdy hosting współdzielony to naciąganie. Co innego jak ktoś bierze serwer dla kilku osób, to oferty które są na pukawce czy titanaxe są w miarę sensowne (2 gb ram góra albo "bez limitu" na pukawce w podobnej cenie), ale jak już ktoś ma płacić 60 zł za 8 GB ramu to lepiej kupić VPS KVM z większa wydajnością, swobodą i możliwościami.

bannergif.gif

Opublikowano

Naciąganie ? Bo nie współdzielą ramu jak wszystkie hostingi i dają Ci to za co płacisz ? Jesteś śmieszny :D Jest to obecnie najlepszy hosting.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Naciąganie ? Bo nie współdzielą ramu jak wszystkie hostingi i dają Ci to za co płacisz ? Jesteś śmieszny :D Jest to obecnie najlepszy hosting.

Pokaż mi atuty tego hostingu, każdy płacze że tam nic nie działa, że support mówi że to ich  wina a serwer bez pluginów zabiera 2gb ram i ty jeszcze piszesz ze najlepszy hosting? 

//

Hosting jedyny do testów niczego wiecej.

1.png

Opublikowano

Już w podobnym temacie się wypowiadałem, ale wypowiem się jeszcze raz. Totalnie nie polecam hostingu, poziom supportu jest równy zeru. Jeżeli do klienta używają oni słów "idź już spać bo jutro się spóźnisz do szkoły" to jednak podziękuję. Jak dotąd jest to jedyny hosting na którym się tak przejechałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...