Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migająca kreska w lewym górnym rogu

BosskiRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem ostatnimi czasy postawić system całkowicie na nowo (zrobić po prostu kompletny format). Wszystko przebiegało pomyślnie aż do ostatniego kroku przy instalacji systemu (windows 7) był to krok o nazwie bodajże "Kończenie instalacji windows", po tym kroku komputer zawsze mi się resetował i ładnie włączał, ale nie tym razem. Teraz po restarcie zatrzymuje się on od razu na migającej kresce/podkreślniku w lewym górnym rogu no i tak sobie on miga w nieskończoność. Na pierwszy rzut oka pomyślałem że to wina dysku, więc znalazłem jakiś stary dysk z wejściem ATA. Podłączyłem taśmą do płyty głównej, robie system na nowo, patrze, bez zmian, zatrzymuje się na białej kresce. Postanowiłem więc pożyczyć od kumpla nieużywaną płytę główną wraz z procesorem i kartą graficzną, których niegdyś normalnie używał lecz zechciał kupić nowszy sprzęt. Przywiozłem płytę wraz z podzespołami, przepiąłem za moją, no i wgrywam system - bez zmian, nadal na tej kresce się zatrzymuje (na obu dyskach). Pomyślałem więc że skoro płyta zmiana dysku, płyty, karty, procka nie pomaga to może jest to najzwyklejszy problem i porysowana jest płytka od samego windowsa. Pożyczyłem zatem inną i o dziwo również bez skutku, nadal biały migający podkreślnik. Jedyne czego nie próbowałem wymienić to napęd (LG gh20ns10)

oraz zasilacz (pentagram silent force psf 460 p12s). Jestem aktualnie w kropce, nie wiem co może być przyczyną takiego problemu.

Napiszę tutaj specyfikacje mojego komputera

Karta graficzna: GeForce 8800GT

Procesor: Intel Core 2 Duo E8200

Płyta główna: Foxconn P35a-s

Zasilacz: Pentagram Silent Force psf 460 p12s

Napęd: LG gh20ns10

Ram:2 Kości PDC G6400 LLK (w jednej kostce 2GB ramu DDR2) 

Dysk Twardy(główny, którego zawsze używam): Seagate Barracuda 500GB

Dysk Twardy(stary, z wejściem ata): Western Digital WD400   40GB

Specyfikacja komputera kolegi

Karta graficzna: GeForce Galaxy GF7600

Płyta główna: Gigabyte GA-M55S-S3

Procesor: AMD, niestety nie mam pojęcia jaki konkretnie, aczkolwiek nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Ram: Ten sam co u mnie (przełożony)

Jeśli chodzi o ustawienia w biosie, to wygląda to następująco http://i.imgur.com/iK43MHs.jpg, na drugiej płycie również bootowanie CD jest ustawione na pierwszym miejscu.

Być może robie coś po prostu źle przy instalacji, nie mam pomysłu. Jeżeli chodzi o samego windowsa 7 to jak najbardziej oryginalny.

Z góry dziękuje za każdą chęć pomocy.

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

Przełącz w BIOS kontroler dysków z trybu AHCI na IDE albo co innego tam masz. Po instalacji  sterowników włącz AHCI 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...