Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie własnego IP do serwera Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam następujący problem: 

Chcę podpiąć moją domenę divernus.pl, w ramach, że na divernu.pl będzimy mieli stronę serwer ma działać na subdomenie mc.divernus.pl. Wykupiliśmy serwer na hostingu craftserve, domene mamy na home.pl.

Dodałem już rekord A, poprzez CMD znalałem numeryczne IP craftserve.

Natomiast mam problem z dodaniem rekordu SRV, podaje taki: _minecraft._tcp.mc SRV 0 5 12790 mc, ale próbowałem również zamienić mc na ip numeryczne, lecz nie działa i wyskakuje mi coś takiego "Główna wartość rekordu: Nieprawidłowy format wartości dla rekordu SRV."

Co mam z tym zrobić? Dodam też, że wykonałem tylko te dwie czynności, może pominąłem coś ważnego? Szukałem rozwiązania i pomocy na różnych forach, lecz jak widać nic mi nie pomogło.

Opublikowano

Môgłbyś wysłać SS tego panelu, nie bardzo rozumiem co napisałeś

Opublikowano

Chłopaki jaki wstyd, po 4h myślenia nad tym, zrobiłem to, udało się. Prócz tego, że popełniłem 1 000 000 błędów, a to za sprawą nie dokładnych poradników to w końcu znalazłem świetny poradnik za co podziękowałem tamtemu panu (http://www.mpcforum.pl/topic/1176242-jak-podpiac-domene-pod-swoj-serwer-minecraft/#entry10070581 - dla potomnych). Dzięki za pomoc, łapcie za fatygę lajka :)

Opublikowano

@Xa3Ki jaki hosting? Craftserver? Polecam ci vpsa na lvlup pro lepiej sie konfiguruje

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Polecam ci przekierować DNS domeny do cloudflare.com i z stamtąd dopiero na serwer.

​I przede wszystkim bardzo wygodny i prosty panel i jakaś tam niby ochrona AntyDdos.

Opublikowano

Polecam ci przekierować DNS domeny do cloudflare.com i z stamtąd dopiero na serwer.

​I przede wszystkim bardzo wygodny i prosty panel i jakaś tam niby ochrona AntyDdos.

Pewnie i tak nie będę umiał tego zrobić, ale rano popatrzę. W ogóle warto? Co mi to daje?

Opublikowano

Pewnie i tak nie będę umiał tego zrobić, ale rano popatrzę. W ogóle warto? Co mi to daje?

Bardzo wygodny panel tam jest, o wiele prościej niż na standardowych tych od DirectAdmin bądz Nazwa.pl itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...