Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blade and Soul - początkujący

p3pe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako iż Aion niestety mi nie podszedł w tej chwili, gdyż rzeczywiście pachnie dość mocno P2W, postanowiłem pograć w BnS. Teraz takie pytanka:

1. Jak wygląda aktywność graczy oraz populacja w owym tytule ?

2. Co powinienem wiedzieć na początku jako nowy gracz ?

3. Czy jest tutaj najlepsza postać pod PvP czy wszystko zależne jest od EQ oraz skilla ?

4. P2W czy nie ?

Opublikowano

@p3pe

1. Jak wygląda aktywność graczy oraz populacja w owym tytule ?
- Dużo ludzi nadal gra w tą grę, nie ma problemów ze znajdywaniem pt. Parę miesięcy temu była przeprowadzona fuzja serwerów, ale bez obaw. Nie ma różnicy w graczach. Spokojnie znajdziesz sobie gildię, lub kogoś do wspólnej gry.

2. Co powinienem wiedzieć na początku jako nowy gracz ?
Przede wszystkim musisz zdecydować się nad wyborem profesji, ponieważ powtarzanie misji w tej grze na niskich poziomach jest uciążliwe. Na początku skup się na wbiciu maksymalnego poziomu (50), oraz ukończeniu aktualnej fabuły, gdyż wraz z postępem wykonywania misji fabularnych, odblokowują Ci się nowe dungeony.

3. Czy jest tutaj najlepsza postać pod PvP czy wszystko zależne jest od EQ oraz skilla ?
- Każda postać jest dobra pod PvP, liczy się skill, który posiadasz. Niejednokrotnie przeciwnik może Cię zabić mając 1% hp, kiedy Ty masz full. Dużą wagę w tej grze ma też ping, jest on na prawdę ważny, gdyż, im lepszy, tym szybciej możesz używać combosów itp. Ciężko mi to wytłumaczyć. Załóżmy, że dwoje graczy mają takie same itemy, jeden ma ping 50, drugi 150. Ten, który ma niższy zrobi dużo większy dmg, niż ten z wyższym pingiem.
Jeżeli chodzi o EQ, to na arenach nie mają one żadnego znaczenia. Wszystkie statystyki są na niej wyrównane. Co innego, jeżeli mówimy o PvP w otwartym świecie - w tym przypadku EQ oraz skille wraz z soul shieldami mają znaczący wpływ na przebieg walk.

4. P2W czy nie ?
- Krótko, nie. W sklepie za realne pieniądze (można też za tak zwane Hongmoon coins, które są do zdobycia w grze) można zakupić outfity, premium, który wcale nie daje dużej przewagi nad osobami z darmowym kontem, oraz dużo małych istotnych rzeczy. Ostatnio wprowadzili do sklepów starter packi, które pozwalają na szybsze wbijanie skilli - jest to głównie dla nowych graczy, gdyż ci stali mają już wszystko odblokowane.

maybenow.png

Opublikowano

Co do pvp, to dużą wagę mają też contry. Niektóre klasy mają bardzo ciężko przeciwko innym np. kfm vs assassin, dla mnie to jest zwyczajna egzekucja. Śmieszna jest też kwestia warlocka, który zabija na samo air combo. Trzeba również zauważyć, że b&s ma większe wymagania systemowe niż aion i bez dobrego sprzętu, będziesz miał mało fps, a karta graficzna zacznie ogrzewać ci pokój. Co do pingu, to nie polecam grać na wi fi, bo co chwila będzie ci skakał. Polecam też zaopatrzyć się wtfasta, bo jak wiemy, b&s słynie z niestabilnego pingu, więc ten program jest wręcz niezbędny do normalnej gry ( 20zł za 60 dni to chyba nie jest tak dużo ).

Opublikowano

@pies Zbigniew
Contry, contrami. Fakt, niektóre klasy mają gorzej przeciwko innym, ale to chyba rzecz jasna i oczywista. Ja osobiście gram summonerem, nie mam żadnych problemów przeciwko warlockowi, assassinowi czy też force masterowi. Gorzej, gdy na rejon wleci mi kfm, bądź ogarnięty destroyer. :)
Jak wspomniałem, liczy się głównie skill jaki posiadasz. Wystarczy obejrzeć mistrzostwa pvp i zobaczyć jakie cuda się tam dzieją.

maybenow.png

Opublikowano

Wbiłem 11 poziom i już gra mi się totalnie podoba ^^

Gram Warlockiem. Jakieś wskazówki ?

Opublikowano

@p3pe

https://bnstree.com/

Tutaj masz stronę gdzie są przedstawione skille do pvp/pve na każdą postać. Ogólnie polecam zajrzeć. 
Ogólnie żadnych porad do Warlocka Ci nie wyślę, gdyż sam aktualnie mam 26, ale polecam Ci pewnego jutrubera, który jest jednym z najlepszych Warlocków w tej grze.

https://www.youtube.com/user/codon123

maybenow.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wbiłem 11 poziom i już gra mi się totalnie podoba ^^

Gram Warlockiem. Jakieś wskazówki ?

Warlock to akurat dobra klasa na start. Mało skomplikowana, mocno bije i nie jest taka miękka. Poza tym zawsze znajdziesz party dzięki buffkowi :) Ja zaczynałam Force Masterem ale znudziło mnie klikanie prawy-lewy-prawy-lewy-f xD Zmieniłam na wl i zakochałam się w tej postaci, także rzucaj konkretne pytania, coś tam z hm9 już wiem ;) A porady? Exp, exp i exp, wbij 50 dopiero wtedy zaczyna się zabawa z postacią :)

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...