Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca, rady - wasze przemyślenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, na początek może kilku słów o sobie jestem po Technikum aktualnie studiuje jestem na 1 roku, do tego pracuje po 8h dziennie/5 dni w tygodniu i moje zarobki miesięczne na czysto to około 1500-2000 zł w zależności od przepracowanego czasu.. Pracę  którą wykonuje niestety nie jest moim żadnym hobby/pasją ani niestety też nie bardzo mnie interesuje, pracuje w niej ze względu na bliskość co pozwala zaoszczędzić czas jak i pieniądze. Ogólnie jest to moja jedna z niewielu, mało przepracowałem w życiu, ze względu na czas jak i możliwości w przeszłości ale to nie o tym mowa. 

Chciałbym was zapytać w czym warto się doskonalić/uczyć mniej więcej tak na domowe warunki co by w przyszłości mogło przynieść jakieś sensowne zarobki?

Drugie pytanie co sądzicie o super świetnych sposobach na zarabianie przez internet? Z tego co mu udało się zaobserwować w większości to zwykłe naciągnie i ściema ale mogę się mylić jakie są wasze doświadczenia? 

Pozdrawiam i z góry przepraszam jeżeli się z czym powtarzam. 

Opublikowano

Skończyłeś technikum to pracuj w zawodzie to zarobisz więcej. Mi po technikum oferowali 4500 na czysto + samochód służbowy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Chciałbym was zapytać w czym warto się doskonalić/uczyć mniej więcej tak na domowe warunki co by w przyszłości mogło przynieść jakieś sensowne zarobki?

Drugie pytanie co sądzicie o super świetnych sposobach na zarabianie przez internet? Z tego co mu udało się zaobserwować w większości to zwykłe naciągnie i ściema ale mogę się mylić jakie są wasze doświadczenia? 

Odpowiedź na pierwsze pytanie jest chyba oczywista.

A co do zarabiania przez internet, to naciąganie jest jedynie niewielką częścią możliwości zarobku. I jest to nawet lepsze niż praca na etacie. W normalnej pracy dostaniesz powiedzmy 2 tysiące na miesiąc, co jakiś czas będzie może jakaś podwyżka. W internecie zarobki nie mają limitu - możesz zarobić tysiąc, a możesz nawet i milion.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@Osama a jaki kierunek jeśli można wiedzieć ? Całkiem dobra opcja jak na początek moim zdaniem :) Mi niestety nic takiego się nie trafiło.

No może i niewielka albo źle szukam ale w większości na co trafiam to zwykle naciąganie lub revshary czy inne wymysły..

Opublikowano

@Monstrosity

Teleinformatyka. Jeden z najtrudniejszych kierunków dla technika, zdawolność egzamniów 35% w skali kraju. Całe szczęście chodziłem do najlepszego technikum w Polsce w tamtym czasie więc zdałem na 90%/100%/100% egzaminy ;) 

RAsfepN.png
Opublikowano

No to ja jestem po Technikum Informatycznym, zdałem wszystkie egazaminy poza jednym który zaliczyłem na 74% mowa tu o praktyce niestety odwołanie do OKE nie pomogło... Co do programowania wiem, że to bardzo dobra opcja niestety nie mój konik jakoś mnie to po prostu nie wciąga i tyle :)

Tak studiuje zaocznie.

Opublikowano

Skończyłeś technikum to pracuj w zawodzie to zarobisz więcej. Mi po technikum oferowali 4500 na czysto + samochód służbowy.

Jakie tech i jaki zawod

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...