Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć przygodę z programowaniem w AutoIT więc mam kilka pytań:

1. Czy potrzebny jest do tego jakiś komplikator czy wszystko pisze się w notatniku i zapisuje pod odpowiednim rozszerzeniem ?

2. Jeśli trzeba mieć jakiś komplikator to jaki jest najlepszy ?

3. Jaki poradnik w internecie najlepiej pomaga zrozumieć ten język ?

Opublikowano

1) możesz i w notatniku pisać jak ci odpowiada

2) komplikator to chyba jakiś stwarzacz problemów a nie kompilator , autoit ma wszystko

3) pierwszy dowolny jaki znajdziesz by ci z sensem wytłumaczyl zasady

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak jak napisał kolega, a od siebie polece ci swój moim zdaniem najlepszy sposób na nauke, angażuj się na forum i czytaj projekty ludzi, mi się tak najlepiej uczy, przyjżyj się jak co działa po czasie zacznij przerabiać dla własnych potrzeb, potem sam zacznij pomagać innym użytkownikom, jak już opanujesz podstawy zacznij czytać ciekawe artykuły i nauczysz się coraz więcej.

Opublikowano

Jak na forum popatrzyłem jest pare ciekawych tematów, dowiedziałem się co zrobić aby skrypt kliknął na dany piksel i tu się rodzi kolejne pytanie jak sprawdzić jakie kordynaty ma dany piksel ?

Już wiem ale np. w innych tematach widziałem że tam są 3 kordynaty o co chodzi ??

Opublikowano

Jeśli masz pełną wersję SciTE (edytora autoit) to wejdź w tools>Au3Info (albo naciśnij Ctr+F6) i tam masz taki celownik, najeżdżasz nim na pozycję której koordy chcesz znać i puszczasz, potem w Au3Info wybierasz zakładkę mouse (prawie ostatnia musisz strzałeczkami przewinąć sobie) i tam masz podane koordy.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

a jeśli chcesz pobrac kolor z miejsc gdzie jest aktualnie myszka użyj PixelGetColor do pobrania koloru i MouseGetPos do pobrania pozycji

przykład , pobiera kolor z pozycji myszki i czeka na zmiane koloru , można uzyc do zczytania kodu koloru z pozycji i jego zmiany, np w bocie

To jest ukryta treść, proszę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

OK wszystkim dzięki i daje + przy każdym poście w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dalej nie mogę sobie poradzić. Autoit działa tylko na pulpicie a nie w grze. Da się jakoś ustawić żeby ruchy myszki wykonywał w grze a nie na pulpicie ?

9941935.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...