Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów - brak stałych

Jimmy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Zaistalowałem nowy system WIn7 64bit na nowym dysku ssd crucial mx300 525GB. Pierwsze uruchomienie csa mnie rozczarowało gdyż w menu fpsy okej, wszystko chodzi jak trzeba, a gdy wejdę na serwer/boty to już inna sprawa Fpsy od 15 do 80, dziwnie skacze cały czas var (widoczne po wpisaniu net_graph3) cały czas na żółto/czerwono) Poprzednio normalnie 200+ fps i nigdy nic się nie zacinało tym razem nie wiem co zrobić posiadam najnowsze sterowniki. zotac gtx 970, 8gb ram, intel i5 4940. Jakieś propozycje? Bawiłem się w zmianę ustawień oraz wpisywałem różne komendy startowe, jutro pobiorę od nowa i zainstaluje jeszcze raz. Na obecną chwilę brak pomysłów...

Opublikowano

Wyłączyłeś wszystkie niepotrzebne programy/aplikacje w tle? Nie robił Ci się skan antywirusem albo update Windows'a w tle przypadkiem?

Opublikowano

Wszystko wyłączone, znalazłem jakiś poradnik na steamie odnośnie problemów związanych z zacinaniem/spadkiem fps. Jutro będę kombinować i napisze co i jak.

Opublikowano

Co to za sprzęt? ,Grafika etc,włącz program GPU-Z i sprawdź zegary i temperature,to samo z prockiem CPU-Z jak możesz wklej screeny

Opublikowano

Miałeś wcześniej Windowsa XP? Z tego co wiem to Windows 7 bardziej pożera fpsy.

Opublikowano

Miałeś wcześniej Windowsa XP? Z tego co wiem to Windows 7 bardziej pożera fpsy

Na takim sprzęcie jest nie możliwe by miał po 15 do 80 fpsów :p Już nie róbmy z systemu winowajcy. Tutaj problem jest w czymś innym.

Może przeinstaluj cs'a na hdd

76561198375594763.png

Opublikowano

MOBO Asrock h87 pro4, zotac gtx 970 4gb, 8gb ram crucial ballistic tactical, intel i5 4950.

Teraz jest tak ze czasem gra chodzi dobrze 100-200 fps (poprzednio na starym systemie i hdd kręciłem do 300) a jak na przykład wejde na swój serwer z botami to cały czas 20-50fps. 

ssy z gpuz i cpuz, nie wiem czemu nie widzę temperatur procesora nigdzie.

NpBnEcc.jpg

mxkdf9m.jpg

NvHnnT7.jpg

Opublikowano

FPsy czasem są ok 100-200 po czym spadają znów i gra nie jest płynna. cpuz.jpg

sasas.jpg
dsdsds.jpg
ssy z cpu i gpuz nie wiem tylko czemu nie pokazuje temperatur procesora, mam wrzucić jeszcze screen z konkretnej zakładki? 
Poprzednio na win 7 i dysku hdd wykręcałem po 300 fps, a teraz nie wiem co się stało i nie nie miałem windowsa xp cały czas jestem na 7. W panelu sterowania nvidia przesunąłem też suwak ustawienia obrazu na środek (zrównoważone) tak samo miałem wcześniej. Niby pomogło ale na chwile potem fpsy znow spadają, wracają do normy i tak na zmianę.

PS: sorry za 2 posty, ale zacięła mi się strona

@dit
Temperatura procesora dochodzi do 100 stopni, jutro powinienem dostać pastę którą nałożę na procesor gdyż aktualnie nie posiadam, a jeśli nie pomoże chyba będę musiał poszukać jakiegoś lepszego chłodzenia

PAsta nałożona temperatury spadły nawet do 28 stopni, gra niby działa okej, ale jednak widzę spadek tych fpsów w niektorych miejscach nawet o 100-150, wyciagałem po 300 a teraz 100 optymalnie, do 160 dochodzi. Jakieś pomysły czemu tak mogło się stać?
Opublikowano

Tempratury grafiki są w porządku,CoreTemp napewno pokaże Ci temperaturki z procka,nie zapominaj także o tym że na botach zawsze będziesz miał mniej fps ponieważ one ściągają/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...