Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada Portów MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam 

mam 2 serwery minecraft jeden to jest lobby 2 to jest serwer główny żeby połączyć się z loby na serwer główny jest BungeeCord

chciałbym zablokować port serwera głównego z możliwością połączenia tylko z danego portu czyli z portu BungeeCord

załóżmy chcę zablokować port 25563 ale chcę by dało się na niego wejść z portu 25562 czyli chciałbym mieć możliwość połączenia z serwerem tylko za pomocą portu BungeeCord , chciałbym także dodatkowo ograniczyć ilość połączeń do portu 25563 do 3 ma minute albo najlepiej do wszystkich otwartych portów na serwerze 

(nie wiem czy dobry dział jak by co proszę o przeniesienie nie usuwanie) 

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jak chcesz zablokować wchodzenie bezpośrednio na serwer lobby (nie przez bunngecord) musisz ustawić bungeecord: true w spigot.yml. Natomiast w pliku config.yml na serwerze bunngecord ip_forward: true.

W ten sposób gracze będą mogli wchodzić na lobby tylko przez bunngecord'a.

Jeżeli będziesz miał więcej serwerów ustaw musisz ustawić bungeecord: true (tak jak na lobby).

A co do ograniczenia wchodzenia na serwer poszukaj jakiś plugin pod bunngecord'a.

Serwer minecraft M-LAND.PL

Opublikowano

Masz dwa serwery na hostingu czy na jakimś dedyku/VPS?

Zakładam że jeżeli masz VPS/dedyk z linuksem, ubuntu/debian, to musisz poszukać aplikacji blokującej port, jeśli serwer 1 który jest np. bungeecordem a serwer 2 który jest lobby, to jeżeli serwer 1 i serwer 2 stoją na tym samym dedyku/VPS, to możesz zablokować port serwera lobby, a w bungeecordzie ustawić tak, by na lobby łączyło przez localhosta, przyjmijmy  że port lobby to 25566, więc w bungeecordzie ustaw 127.0.0.1:25566 lub localhost:25566 i zablokuj port 25566 jakąś aplikacją, linku do aplikacji ci niestety nie dam, gdyż aplikacja znajduje się na innym forum, a regulamin mpcforum zabrania wysyłania odnośników do innych forów.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

...

Jeśli serwery lobby etc stoją na tej samej maszynie, to w konfiguracji server-proporties ustawiasz IP-SERVER na localhost

I nic, a nic nie musisz blokować...

Jeśli posiadasz dwie różne maszyny, to iptables i lecisz. ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...