Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Poszukuje nowego telefonu do ok. 1000 zł. Nie interesują mnie zbytnio telefony xiaomi. Przekątna ekranu najlepiej 5,2". Zastanawiam się nad kupnem Huawei P9 Lite, ale może się coś znajdzie lepszego w tej cenie?

Opublikowano

Jedyne dwa modele które przychodzą mi so głowy za taką cenę do Galaxy A3 lub Asus Zenfone któryś tam nie kojarze jaki byl ten najnowszy.

A3 nigdy w ręku nie miałem, Asusa mial kolega i był z niego zadowolony, lecz nie wiem czy miał te wersje czy poprzednią.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@Pantoflarzek

Te telefony nie są zbytnio opłacalne w tej cenie.

Autorze, do czego zamierzasz używać telefonu?

@CiasteczkoMen

No wiesz, 1000zł nie daje aż tak dużego pola do popisu, dlatego rzuciłem na luzno propozycje aby zobaczyć opinię OP i wtedy dostosować dalsze wypowiedzi do niej :P

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@CiasteczkoMen

Fb, Messenger itp. snap, po prostu codzienny użytek. Jakieś mniej wymagające gierki. Dlatego podałem P9 lite.

Edit. Zapomniałem jeszcze dopisać, że używki nie wchodzą w gre.

Opublikowano

W takim wypadku wybrałbym Galaxy A5 2016. Wysoka jakość wykonania, czytnik linii papilarnych, świetny ekran AMOLED, do tego szybkie ładowanie. Aparat także jest na wysokim poziomie, posiada optyczną stabilizację obrazu.

Opublikowano

Taki nie jestem w pełni przekonany do tej A5. Nie mam wogóle przekonania do samego samsunga. Może i ma większy czas działania od p9 lite, ale właśnie bardziej mnie przekonuje Huawei 

Opublikowano

Taki nie jestem w pełni przekonany do tej A5. Nie mam wogóle przekonania do samego samsunga. Może i ma większy czas działania od p9 lite, ale właśnie bardziej mnie przekonuje Huawei 

W tej cenie nie masz większego wyboru, biorąc pod uwagę wymagania. Tu masz testy obu telefonów:

http://pclab.pl/art68171.html

http://pclab.pl/art70476.html

Do mnie bardziej przemawia Galaxy A5 2016 ze względu na lepszy aparat, dodatkowo posiada funkcję szybkiego ładowania.

Opublikowano

Trzymałem oba telefony w łapie i p9 lite zdecydowanie mi bardziej odpowiada. Niby A5 ma funkcje szybkiego ładowania, ale nie umiem znieść telefonów samsunga.

Mój wybór padnie jednak na p9 lite

PS. Można jeszcze wiedzieć czy jest opłacany zakup p9 lite 3GB ramu? Na allegro jest dostępna oferta jednak koszt jest większy o 150 zł. (ok. 1000zł)

Opublikowano

To może Xiaomi Redmi Note 4X? 

Świetny telefon do tego 1k

• Mocna bateria (4100mAh) z funkcją szybkiego ładowania
  • Pamięć wbudowana/RAM 32GB/3 GB i 64GB/4GB
  • Android 6.0 ( z nakładką)
  • Wydajny Snapdragon 8x2.0GHz
  • Jest dosyć nowym telefonem (premiera 1 kwartał 2017)
  • Aparat 13/5mpx
  • Dual Sim 
  • Czytnik lini papilarnych
  • irDA (ten magiczne coś, dzięki czemu możesz przełączać kanały w telewizji)

Cóź pragnąć więcej? Kosztuje 900-1050zł

"Lider opłacalności"

http://www.mpcforum.pl/s/52c5dca

https://www.youtube.com/watch?v=1ke8AFqCvss

Jedyny jego minus, że mało dostępny w Polsce  :D

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

Trzymałem oba telefony w łapie i p9 lite zdecydowanie mi bardziej odpowiada. Niby A5 ma funkcje szybkiego ładowania, ale nie umiem znieść telefonów samsunga.

Mój wybór padnie jednak na p9 lite

PS. Można jeszcze wiedzieć czy jest opłacany zakup p9 lite 3GB ramu? Na allegro jest dostępna oferta jednak koszt jest większy o 150 zł. (ok. 1000zł)

3 GB to optymalna ilość dla Androida, więc jeśli możesz nabyć ten telefon w takiej wersji, wybierz ją.

Opublikowano

A można wiedzieć, czemu bardziej przekonuje Cię Huawei a odrzucasz Xiaomi, gdzie za niewiele więcej miałbyś Mi5 z ibg w serwisie pl ? 

Opublikowano

Miałem chwile żeby poobczajać sobie te telefony i huawei bardziej mi przypadł do gustu. A czemu odrzucam xiaomi? Nie mam jakoś ochoty bawić się z ich telefonami (chodzi mi tu bardziej o to całe MIU) Mają bardzo zachęcające parametry i jakby były jakoś bardziej popularne na polskim rynku to może być jakoś przychylił sie do tej marki.

PS. Wiem, że można zainstalować te MIU Polska czy jak to sie tam nazywa, ale nie chce mi się zbytnio tym zajmować.

PS2. Możecie sobie pisać: "przecież to jest izi zainstalowanie tego"

Opublikowano

Miałem chwile żeby poobczajać sobie te telefony i huawei bardziej mi przypadł do gustu. A czemu odrzucam xiaomi? Nie mam jakoś ochoty bawić się z ich telefonami (chodzi mi tu bardziej o to całe MIU) Mają bardzo zachęcające parametry i jakby były jakoś bardziej popularne na polskim rynku to może być jakoś przychylił sie do tej marki.

PS. Wiem, że można zainstalować te MIU Polska czy jak to sie tam nazywa, ale nie chce mi się zbytnio tym zajmować.

PS2. Możecie sobie pisać: "przecież to jest izi zainstalowanie tego"

MIUI z IBG jest po Polsku (global) od razu poz zakupie. Poza tym z samego działania jest wyjątkowo podobne do EMUI, które znajduje się w Huawei, tylko usprawnione. 

Za 1000zł to zamiast P9 Lite radziłym Ci się zainteresować P8. 

Opublikowano

Aparat można przeboleć, nie jest to niezbędna funkcja.

P9 lite ma za to lepszą baterie i czytnik linii papilarnych.

Opublikowano

Piszesz, że lepiej żebym sie zainteresował P8 zamiast P9 lite, ale to już nie ważne.

Temat uważam już za wyczerpany. Dzięki wszystkim za pomoc :)

Opublikowano

Wtrącę, że nie ma, co sie tak napalać na ten czytnik linii papilarnych, bo posiadam go w swoim Honorze 8'mce, a nigdy go nawet nie użyłem :D

A co do telefonów bierz, coś, co ma przyszłość i pewny upgrade Androida. Niestety P8 został już porzucony, więc nawet na niego nie patrz.

Jakoś nie ufam Huaweiowi, bo oni obiecują 2 lata wsparcia, a po roku telefony są już przez nich porzucane :/

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...