Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana dowodu rejestracyjnego a badanie techniczne

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam pytanie, może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć.

Skończyło mi się miejsce w dowodzie ale z uwagi na to, że samochodem nie jeździłem to nie zwróciłem uwagi, że przegląd miał być zrobiony dawno temu. Teraz auto będę sprzedawał i w tym celu muszę dowód wymienić na nowy tylko, że w tym celu będę potrzebował zaświadczenia od diagnosty. Czy dostanę takie zaświadczenie bez pieczątki bez problemu i czy nie dopierdolą się do mnie w urzędzie za to, że pojazd nie miał prawie pół roku przeglądu czy wszystko powinno pójść bez problemu?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nowy dowód rejestracyjny nie zostanie Ci wydany bez aktualnego przeglądu, na stacji diagnostycznej dostaniesz kartke a4 z potwierdzeniem przejścia przeglądu, ten dokument w zupełności wystarczy, w urzędzie podbija pieczątkę i problem z głowy.

Nie ma kary za zrobienie przeglądu po terminie.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Nowy dowód rejestracyjny nie zostanie Ci wydany bez aktualnego przeglądu, na stacji diagnostycznej dostaniesz kartke a4 z potwierdzeniem przejścia przeglądu, ten dokument w zupełności wystarczy, w urzędzie podbija pieczątkę i problem z głowy.

Kary nie ma póki go nie złapią jeżdżącego nim :) 

Tak jak wyżej, żeby złożyć wniosek o nowy dowód potrzebujesz potwierdzenia przejścia badania

sygna.tan.png

Opublikowano

Kary nie ma póki go nie złapią jeżdżącego nim :)

Tak jak wyżej, żeby złożyć wniosek o nowy dowód potrzebujesz potwierdzenia przejścia badania

Dzięki, dzisiaj bez problemu dostałem wszystkie dokumenty i złożyłem już wniosek. Faktycznie nie było żadnego problemu :)

Opublikowano

kary za jazdę bez przeglądu też nie ma, nie chce kłamać, jeżeli złapię cię policja, to po prostu wyśle cię na przegląd, masz chyba na to 48h, żeby dostarczyć papier o przeglądzie, oglądałem właśnie taki przypadek w drogówce na TV4 i babce nic nie zrobili, poza nakazem przejściia przeglądy w trybie natychmiastowym, może ktoś wie jak to dokładnie wygląda?

pytam dlatego, że mam dupowóz kabrio, który stoi na wiosce w polsce u rodziców, a wiem że przeglądu nie przejdzie, a pojeździć na wakacje bym nim jak najbardziej chciał :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

kary za jazdę bez przeglądu też nie ma, nie chce kłamać, jeżeli złapię cię policja, to po prostu wyśle cię na przegląd, masz chyba na to 48h, żeby dostarczyć papier o przeglądzie, oglądałem właśnie taki przypadek w drogówce na TV4 i babce nic nie zrobili, poza nakazem przejściia przeglądy w trybie natychmiastowym, może ktoś wie jak to dokładnie wygląda?

pytam dlatego, że mam dupowóz kabrio, który stoi na wiosce w polsce u rodziców, a wiem że przeglądu nie przejdzie, a pojeździć na wakacje bym nim jak najbardziej chciał :)

Z tego co wiem to zabierają Ci na miejscu dowód i masz faktycznie ileś tam czasu ale na dostarczenie zaświadczenia w celu odzyskania dowodu, nie możesz w tym czasie jeździć (Swoją drogą żelazna logika - Nie możesz jeździć ale dojedź do punktu badań diagnostycznych żeby odzyskać dowód xD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...