Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile graczy utrzyma ten serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj może dokładne specyfikacje tego serwera, a nie takie coś... czyli dokładnie model procesora, łacze, jak chcesz mieć obciążony serwer, liczbe pluginów itd.

Poza tym maksymalna rekomendowana pamięć operacyjna przydzielana dla jednego serwera MC to 24GB.

CAMDNAx.png

Opublikowano

silnik spigot zaczyna się dławić już przy 400 graczach

za to bardzo polecam silnik paperspigot, radzi sobie świetnie nawet przy 600 graczach w optymalnej konfiguracji 

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

możesz poszerzyć możliwość silnika paperspigot instalując proxy waterfall do łączenia wielu serwerów w jeden duży hub

https://yivesmirror.com/downloads/waterfall

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Gość dominik148
Opublikowano

Jeśli wszystko będzie ładnie zoptymalizowane to ~500.

Opublikowano

Gdyby to był serwer dedykowany to 400/500 przy dobrej optymalizacji. Lecz na 99% jest to endechest lub jakis inny słabej jakości hosting. Generalnie wszystko zależy na jak bardzo obciążoną maszynę trafisz. Dlatego zakładam że z 250 powinien dać rade. Ale z tym może być różnie...

Opublikowano

Zabił bym tych co obstawiają że 400, 500, 600 bez lagów nie znając specyfikacji serwera, przecież podał tylko rdzenie, taktowanie i ram xD
Podaj dokładne parametry razem z hostingiem
Jak enderchest, to ten s**t potrafi dławić się i przy 20 graczach

bannergif.gif

Opublikowano

Ostatnio przechadzam się o 2 rano po TESCO i ... nie pytajcie co tam robiłem ale...

byłem w dziale z dziecięcymi zabawkami przechodzę obok My Little Pony potem obok jakiś dziwnych kotów potem dalej aż do Lego...

no to pomyślałem sobie...

a co nowego lego ma do sprzedania...

paczam epicki startrekowy czy warsowy ( nie ogladam ani jednego ani 2 wiec nie znam sie xD )

taki STATEG ;O

a cena ? ;x...

249 zl...

no to wiesz... SuperPsie xDD (DoriiSuperPies) 100 zł za minkrafta to nie jest tak jakoś strasznie dużo :P

Lego liczy sobie jak za cene życia :D ( nie no przesadzam ale ich ceny są dużo większe )

Opublikowano

Ostatnio przechadzam się o 2 rano po TESCO i ... nie pytajcie co tam robiłem ale...

byłem w dziale z dziecięcymi zabawkami przechodzę obok My Little Pony potem obok jakiś dziwnych kotów potem dalej aż do Lego...

no to pomyślałem sobie...

a co nowego lego ma do sprzedania...

paczam epicki startrekowy czy warsowy ( nie ogladam ani jednego ani 2 wiec nie znam sie xD )

taki STATEG ;O

a cena ? ;x...

249 zl...

no to wiesz... SuperPsie xDD (DoriiSuperPies) 100 zł za minkrafta to nie jest tak jakoś strasznie dużo :P

Lego liczy sobie jak za cene życia :D ( nie no przesadzam ale ich ceny są dużo większe )

nie no to juz klocki na pc bardziej sensowny interes, bo w nich to wszystko mozna zbudowac xD tylko dlaczego napisales to w poscie z serwerem a nie w tym z mcpe? xddd

bannergif.gif

Opublikowano

W zależności od plików, pamiętaj że to od ich konfiguracji zależy ile gracz będzie wykorzystywał ram lub procesora.

Myślę że nawet przy takich pierwszych z neta powinno być ok przy 300 graczach.

Opublikowano

Jeśli wszystkie ustawienia zostaną zoptymalizowane tak, żeby wykorzystać pełen potencjał maszyny przy okazji nie narażając graczy na lagi to 300-400.

Oczywiście gdy tyle graczy na serwer znajdziesz, co obecnie nie jest takie łatwe.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

+ - 600 graczy

Damm, czy to ja jestem taki ułomny czy ty? Jak byś wiedział przy 500+ spigot / paper się wykłada, serwer wytrzyma maks 500 i mogą być lagi jak pluginy nie będą zoptymalizowane.

1.png

Opublikowano

Zależy w sumie dużo od łącza, ale sam silnik i tak nie wytrzyma dużej ilości graczy. Polecam jakieś sektory lub zrobić lobby, w zależności od tego, co Ty tam chcesz tworzyć. 

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...