Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynać od nowa..

ProUmber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, grałem w TERE jeszcze za jej czasy świetności, wspólne nexusy z gildią itd, lvl cap 60 zadnych underwearow i innych...

Czy warto jeszcze grać w tą grę od nowa ?

Jeśli tak to na jakim serwerze, albo nawet może wyjdzie jakiś nowy ?

MeYf0tS.gif

Opublikowano

W tym momencie nawet nowym graczom jest łatwiej zacząć od nowa ponieważ jest aktywny event na expienie gdzie na 2 lvl dostajesz skrzyneczkę z imperatorem[*imperator to vision maker 7 - poprzedni najlepszy], biżuterią, scrolle enchantujące broń do +12 z obudzeniem i scrolle enchantujące buty, zbroję i rękawiczki do +9 oraz parę innych profitów. Najbardziej zaludniony jest Mystel(EN, PVE) i Killian(EN, PVP) ale chyba bardziej Mystel.

https://en.tera.gameforge.com/news/detail/event-the-league-of-levelers-07-03-04-04

^

tutaj masz opisany event

76eff0d7b6a46.png

Opublikowano

Ciężko znaleźć party na jakiś dungeon, bądź bg typu cs? Jest lepiej/gorzej niż na wersji US?

To zależy na jaki dungeon na te low lvl'owe że tak je określę(najsłabsze) Demokron factory normal mode, KC, Channelwork, Lilith Keep normal, Shadow Sanguinary normal mode dobiera z matchingu, na wyższe instancje nie licz no chyba, że jakieś trap party xD resztę szuka się wyłącznie z LFG. Co do dobierania na CS'y czy inne BG to jest w miarę ok jeśli jest double czy triple credit w ten dzień a normalnie to nie wiem bo nie chodzę i odnośnie dobierania do instancji na NA to szczerze nie wiem.

76eff0d7b6a46.png

Opublikowano

Łatwo nie łatwo, pytanie czy warto grać, czy tam coś żyje, czy raczej nie ma sensu tracić czasu na TERĘ.

MeYf0tS.gif

Opublikowano

Łatwo nie łatwo, pytanie czy warto grać, czy tam coś żyje, czy raczej nie ma sensu tracić czasu na TERĘ.

Nie wiem jak na eu, ale na US cały czas jest dużo ludzi. Party znajdziesz na każdy dungeon, na battlegroundy też. Nie zastanawiaj się tylko wbijaj. Myślę, że nie pożałujesz.  

Trzeba tylko pamiętać o różnicy czasu, od 22 CET gra coraz więcej ludzi.

Opublikowano

Nie wiem jak na eu, ale na US cały czas jest dużo ludzi. Party znajdziesz na każdy dungeon, na battlegroundy też. Nie zastanawiaj się tylko wbijaj. Myślę, że nie pożałujesz.  

Trzeba tylko pamiętać o różnicy czasu, od 22 CET gra coraz więcej ludzi.

Tu chodzi o content TERY - wbijesz 65 w maksymalnie tydzień jak będziesz grać mało, w 2-3 dni jak będziesz grać dużo. Potem zrobisz sobie sety przez jakieś 2-3 miesiące i nagle nie masz co robić tylko chodzić na rnhm i powtarzać wszystko to samo = n u d a. Na TERĘ serio nie ma co tracić już czasu. Gra była świetna kiedyś, jak wyszła. Oferowała na prawdę dużo. Teraz ubywa jej mega dużo w porównaniu do nowych tytułów. Choć i tak nie znajdziesz żadnego MMORPG z lepszym systemem walki, no może oprócz BDO. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A jaką postacią najlepiej zacząć grać? Która będzie najlepsza dla całkowitego żółtodzioba? I czy lepiej grać na wersji EU czy NA?

Opublikowano

Przytoczę to po raz SETNY bo widzę ciężko ogarnąć posty na forum.... Warto czy nie? nie wiem ja grałam w tere kiedy wyszła valkyria pograłam wbiłam 65 i odinstalowałam jakoś gra mnie nie urzekła .Co znaczy warto? gra jest tak nudna po 65 ,że jedyne co robisz spamujesz dungi by się ubrać lub kupujesz TT na kostiumy cały endgame tery :D

Opublikowano

Gracze powracają do tej gry, ale lepiej zacząć od nowa

Masz jakieś wątpliwości? Zapraszam do kontaktu PW!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro temat jest jeszcze otwarty to dopytam się.

1. Jaki serwer na EU obecnie najlepszy?

2. Czy używanie skilli tym nontarget jest trudne? Bo szczerze taki tryb walki mnie bardzo zainteresował :).

3. Czy jest to dobre mmorpg? Czy są lepsze? Czy ta gra to p2w czy f2p w sensie czy jak zaplacisz to bedziesz zabijal kogos na hita czy cos?

Opublikowano

@myworld222
1. Aktualnie najlepszy jest Killian pomimo tego, że jest PvP to raczej tego nie odczujesz.
2. To już wszystko zależy od Ciebie. Jednym gra na nontargecie przychodzi łatwiej, a drugim trudniej zwłaszcza, że tera opiera się na systemie rotacji, zrąbiesz rotację to i zrąbiesz sobie dps.
3. Mmorpg nie jest złe, było jednym z pierwszych nontargetów, ale niestety aktualnie lepszą grą z tym systemem jest black desert. Gra jest fp2, nic z IS'a nie daje przewagi nad innymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...