Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczne dodawanie do listy kontaktów

unkass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak (i czy) można zrobić, by każda osoba logująca się na serwer (ewentualnie każda osoba z którą przebywałem na kanale) dodawała mi się automatycznie do listy kontaktów ?

EDIT: Chyba przez nieuwagę w złym dziale napisałem (sorry). Niestety nie ma opcji DELETE (albo ja nie widzę), więc proszę o przeniesienie we właściwe miejsce.

Opublikowano

Automatycznie to niekoniecznie ale ręcznie możesz sobie dodać.
e4bd689cb8d627eb1a0a1aa50b393f2b.gif

Po rozwinięciu widać czy jest online i na jakim serwerze: 

a9a8fac62b9c65c9311922873402df88.png

Opublikowano

No ręcznie to wiem... sęk w tym, że takie coś działa u kolegi - nic nie kombinował, samo mu się zrobiło. U niego lista kontaktów (neutralnych) zawiera kilkadziesiąt pozycji, u mnie - 4. Gdzie tych czterech też nie dodawałem z palca. Sami się pojawili. Ustawienia i yt przeglądam od wczoraj i.. nie potrafię znaleźć rozwiązania. Chyba że u niego coś się zbugowało ;)

A przydatne to jest, bo mając kogoś w liście kontaktów, jeśli ten "ktoś" wbije choćby na sekundę na serwer (tak że nie zdąży się go nawet zauważyć) na zmienionym nicku, to w logach, które pojawiają się na dole okna, gdy myszką najedzie się na ten fake-nick pojawia się pierwotny nick gościa. Może mało przydatne, ale jednak :)

Opublikowano

Odpowiedź jest taka, że on nie dodawał ich do znajomych lecz,  jeżeli są oni neutralni, wystarczy, że kogoś z nich przygłośnił lub ściszył nawet o 0,5 dB i automatycznie się tam ten ktoś pojawia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...