Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drastyczny spadek FPS od ostatniego patcha

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od ostatniego patcha spadły mi FPS'y z +/- 190 na 120 + często spadają do 80-70 wywołując ściny (max grafika jeśli cokolwiek to zmieni). Ma ktoś też tak? Jeśli nie to co może powodować te spadki u mnie? Dodam, że sterowników nie aktualizowałem ani niczego co mogłoby mieć bezpośredni wpływ na to.

Opublikowano

Tak, też tak mam, ale drastyczniej, od 7.5 fpsy spadły mi ze 120 do 30 - 40

Eh. No nic. Czyli zostaje tylko czekać na następny patch?

Opublikowano

Ja tam problemu nie widze, wszystko śmiga. Full opcje stałe 145fps. 

ps. 

"spadły mi FPS'y z +/- 190 na 120"

Dobra ściema, szkoda że powyżej 150 gra się przycina, ale co tam ty latasz na 200fps i niczego nie zauważyłeś ^.^

Opublikowano

Ja tam problemu nie widze, wszystko śmiga. Full opcje stałe 145fps. 

ps. 

"spadły mi FPS'y z +/- 190 na 120"

Dobra ściema, szkoda że powyżej 150 gra się przycina, ale co tam ty latasz na 200fps i niczego nie zauważyłeś ^.^

To, że Tobie ścina nie oznacza, że ścina każdemu. :) Więc Twój komentarz wnosi do tematu tyle, że aż nic. Ja tak gram od 4 lat i jakoś nigdy tej "ściny" nie zauwazyłem na 190 FPS'ach. I to na lapku. :)

Opublikowano

A przed patchem fps'y miałeś normalne? Jeśli tak, to wina patcha, musiałbyś poczekać na informacje lub naprawiający patch.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A przed patchem fps'y miałeś normalne? Jeśli tak, to wina patcha, musiałbyś poczekać na informacje lub naprawiający patch.

Tak. 

Zobacz w supporcie lola, masz tu link: https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684

#Zaktualizuj sterowniki:)

Nie muszę ich aktualizować bo to nie od nich. W każdej innej grze FPS'y takie same.

Opublikowano

Tak. 

Zobacz w supporcie lola, masz tu link: https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684

Nie muszę ich aktualizować bo to nie od nich. W każdej innej grze FPS'y takie same.
to chyba raz na 100 lat skoczy co do tych 190 i to kiedy stoisz na teście, standardowo powyżej 150 przycina postać ze względu na zbyt wysokie fpsy.
Opublikowano

Tak. 

to chyba raz na 100 lat skoczy co do tych 190 i to kiedy stoisz na teście, standardowo powyżej 150 przycina postać ze względu na zbyt wysokie fpsy.

No to przycina Tobie. Mi nie. :)

Mimo to polecałbym aktualizację sterowników, czasami nie starsze sterowniki przeróżnie oddziałują z patchami

Źle może się sformułowałem. Aktualizuję sterowniki zaraz po wyjściu nowych. Mam aktualne.

Opublikowano

To wina patcha mi też spadły i to dużo. BTW po co wam więcej FPS niż te 100 skoro od 60 nie ma różnicy a tylko gra wolniej chodzi :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...