Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moduł ładujący wznawiania działania systemu Windows - klawiatura nie działa

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem z laptopem DELL Inspiron M5110

Podczas włączania się komputera , po logo dell , pojawia się:  Moduł ładujący wznawiania działania systemu windows.

Jest napisane:

Ostatnia próba wznowienia działania systemu z  jego poprzedniej lokalizacji nie powiodła się. Czy podjąć ponowną próbę wznowienia działania?

-Kontynuuj wznawianie działania systemu

-Usuń dane przywracania i przejdź do menu rozruchu systemu

Problem w tym ,że klawiatura nie działa w tym momencie , ani ta wbudowana ani na usb.

Zanim się załaduje logo dell , gdy jest pokazane F2 - setup , F12 - boot menu , to wtedy działa i mogę wcisnac te f2 lub f12 i gdy odpale biosa to tez klawiatura działa.

Próbowałem odpalić windowsa 7 z płytki , lecz gdy pojawia się by wcisnąć cokolwiek, to już wtedy klawiatura nie działa i pojawia mi się ten Moduł ładujący.

Próbowałem wciskać:

F8 do odpalenia trybu awaryjnego lecz nie działa.

ctrl + alt + L ponoć to kombinacja gdy klawiatura jest zablokowane ale tez nic 

FN + wszystkie f1-f12 , tez nic .

Próbowałem też sposobu z wyciągnięciem baterii , wciskaniu przycisku power , do niby resetu ale też nic nie dawało.

Z boot menu włączałem diagnostyke, w której potem trzeba zatwierdzić Y/N , lecz wtedy już nie działa klawiatura .

Proszę o pomoc. 

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Podepnij klawiaturę w momencie kiedy jest potrzebna albo podpinaj dopiero jak załączysz lapka. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to serwis , usterka w miarę prosta do usunięcia. 

Opublikowano

Nie wiem, szukaj sobie sam w laptopie uszkodzenia i napraw. Ja za ciebie nie będę szukał uszkodzenia w zasilaniu czy gdziekolwiek indziej bo JAK ?

Opublikowano

Robił to i nic, to taka specyfika della że jak nawali klawiatura w lapku albo padzik nie działa czasami klawiatura. Czasem wystarczy wyłączyć obydwa albo naprawić to co zepsute.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...