Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obciążenie procesora

dearw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy da się jakoś zredukować obciążenie procesora przy metinie? chcę uruchomić parę botów, włączam 5 klientów metina, zmieniam za pomocą programu aby każdy z nich miał maksymalnie 5 fps, wszystko oczywiścei ustawione najniżej a zjedzenie procesora to 100% już po 1-2 minutach, widziałem ,że niektórzy mogą więcej metinów włączać i im to nie przeszkadza, proszę o pomoc, czy da się jakoś to zużycie w wydajnośći zmniejszyć? pozdrawiam

Specyfikacja

gtx960 2gb

i5 4460 3.20ghz

8gbram

Opublikowano

wyłączyłem, napisałem wyżej ,że wszystko zrobione tak żeby najmniej jadło, są również pieski, 800x600 16bpp cienie wylaczone, mgla blisko

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za posty, nadal proszę o pomoc, wszystko mam ustawione na najniższe metina włączam w oknie nie fscr

Opublikowano

TNL ustaw na gpu.

Edit: Doczytałem.

Przez te ograniczanie klatek masz czarny ekran albo minimalizujesz to tez na to wpływa. Lepiej weś okno przesuń na bok poza ekran i tak można botować cały dzień.

Jak ograniczasz to daj 24 to optymalna ilość.

Opublikowano

Właśnie temperatura hehe delikatna ~60stopni stabilnie hehe :P Ale przeczyścic owszem, wypadałoby, graczu zaraz spróbuje, wydaje mi sie ,że mądrze mówisz, bo przy minimalizacji okien to one racja, tracą płynność i zwiększają zużycie, zaraz sprawdzę i dam znać w tym poście, jak nie poskutkuje, to przeczyszce bude i znowu powiem czy poskutkowało:P

Wziąłem je w kat, włączyłem 9 metinów, na fps 15 i powiem szczerze dochodzi do 80% więc nie jest źle chyba, jak myślicie? 

Opublikowano

Ktoś napisał, że mgła na blisko. Nie wiem jak wam ale u mnie mgła na daleko daje więcej fps. W sielu mh jest chyba foghack (czy jakos tam). Możesz sprawdzić.

Opublikowano

Przy minimalizacji wywala hehe i je muli więc lepiej gdy są nie zminimalizowanie, włączam 8 metinów, ustawiam 10 fps i daje w róg nie minimalizując nie dość,że gdy najade na ikonę metka to mi wszystkie 8 okien pokazuje jak biją i wiem ,że nie leżą to i wydajność się zgadza;) pozdro i dzięki za pomoc, przeczyszcze kompa i pewnie będzie lepiej, teraz wydajność skacze max do 80% ale temperatura procesora powyżej 60 stopni nie wchodzi, co o tym myślicie?

Opublikowano

Przy minimalizacji wywala hehe i je muli więc lepiej gdy są nie zminimalizowanie, włączam 8 metinów, ustawiam 10 fps i daje w róg nie minimalizując nie dość,że gdy najade na ikonę metka to mi wszystkie 8 okien pokazuje jak biją i wiem ,że nie leżą to i wydajność się zgadza;) pozdro i dzięki za pomoc, przeczyszcze kompa i pewnie będzie lepiej, teraz wydajność skacze max do 80% ale temperatura procesora powyżej 60 stopni nie wchodzi, co o tym myślicie?

Stary 60 stopni procesor to norma, nie masz sie czym martwić. Metin nawet przy minimalizacji pobiera zasoby komputera(wiele gier ma to wtedy zredukowane do minimum), jeżeli masz odpalonych 8 metinów to nic dziwnego, że masz 100% zużycia procesora(w tym wypadku lepszy by był AMD) :) 

1356027733523041.png

"Ashes to ashes and dust to dust"

Oto nowa historia zwykłego człowieka:

Members====>???====>???====>???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...