Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawy pomysł na warp

IrisResenfon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :) Potrzebuje pomocy w wymyśleniu warpu mam już parkour, spleef. Jako że jestem moderatorem serwera creative chcę zrobić warp na którym gracze będą często przebywali, problem w tym że niestety nie mam dostępu do comandblocków i pluginów. Więc próbuje wymyślić coś kreatywnego np. mieszankę: parkour, labirynt czy coś takiego, lecz nie mam pomysłu jak to skonstruować, do tego jest to serwer creative nie survival itd. więc słabo z nagrodami, czasami daje rzeczy z kolorowymi napisami, ale gracze marudzą. Właśnie myślę że mi pomożecie wymyśleć eventy i nagrody ;) Z góry dzięki wielkie za pomoc!

Opublikowano

Nie do końca rozumiem...

najpierw piszesz że chcesz pomysł na warpy... ale NIE masz dostępu do CB oraz PLUGINÓW...

a potem o nagrodach...

w normalnym MC nie zrobisz czegoś na wzór warpów bez jakiego kolwiek dostępu do CB...

warpa raczej dałoby rade zrobić z CB poprzez...

tp @a[r=3] ~ ~ ~ <-- i podać kordy zamiast ~ ~ ~

ofc. trza by ustawić CB nieco za portalem ponieważ tepnie on każdego kto będzie w okolicy 3 bloków od niego w żądaną pozycję...

ale jednocześnie trza by mu dać auto odświeżenie ;x...

jeśli chodzi o nagrody... to również z CB można zrobić tak jak ja robiłem u siebie :)...

stworzyć specjalne kryształki ( diaxy ) nazwane przy użyciu tagów w żądany sposób a potem możliwośc wymiany

kryształków na przedmioty których normalnie w grze nie da się zdobyć :)...

np. Diax zbroja z obroną jak diaxowa i możliwością enczantowania ale dodatkowo dodaje ona +2 serduszka

lub miecz z złota bijący 2x więcej niż diaxowy ( ale wiadomo taki miecz padnie po kilku ciosach )

stworzenie automatycznej wymieniarki kryształków na epickie przedmioty wymaga nieco umiejętności

ale bez problemu jak cie interesuje coś takiego znajdziesz na YT dużo poradników :)...

swój specjalny własny krafting tejbel możesz zrobić z dispensera ;x... czy jak to cudo się tam nazywało ^_^

jak się pomysł z kryształkami wymienialnymi na specjalne przedmioty nie podoba...

to zawsze możesz po prostu sypnąć groszem... o ile na serverze macie sklep z przedmiotami...

Opublikowano

Nie masz dostępu do /setwarp <warp> ?

Stwórz tę budowlę na własnej działce, a potem poproś admina żeby ustawił na niej warp ;-;.

I po co robisz 2 konto i temat?

banner.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...