Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Glitch z Pacific Standard

Vanqisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu ze znajomymi w grze robimy tak zwany glitch pod mostem tylko bez komunikacji głosowej. Nie będę opisywał dokładnego działania tej metody dla tych co nie wiedzą jak to działa, bo to nie jest poradnik tylko raczej temat w którym potrzebuję informacji od osób które dokładnie wiedzą jak to robić i są w to wprawione.
Tutaj chciałem zapytać graczy w tym obeznanych o margines błędu jaki można popełnić podczas wychodzenia z gry, gdy ponton znajduję się pod mostem lub za. Bo ja osobiście popełniam jakoś więcej prób nie udanych od moich znajomych. Piszą mi oni, że jak ponton jest pod mostem dajesz alt+tab w tle już odpalony menadżer zadań i szybko zakończasz proces działania gry.

Pomyślałem ,że może ja robię to za szybko więc czekałem, aż łódka znajdzie się trochę za mostem i to się udawało czasem, też próbowałem jak ponton był dalej mostu (alt+tab)plus szybko zakończ i się udawało.

Chciałbym to jakoś opanować 100%- jeszcze nie próbowałem przy tym jak zauważę iż checkpoint na wodzie zniknie, ale jakoś się dalej cykałem.

Analizowaliśmy czy to zależy gdzie Host usiądzie czy kasa z przodu czy z tyłu, czy kierowca daje dupy no nie wiemy już totalnie. U kumpla, no nie wiem może ma szczęście z 14 prób zrobionych i żadnego błędu chłop nie popełnił.

Podzieli się jakiś dobry samarytanin dobrymi poradami?

;=)

Opublikowano

Ja słyszałem taką wersję, że host musi odłączyć neta w czasie kiedy trwa ta krótka cutscenka po wypłynięciu za mostem. ;p

Opublikowano

Dobra, chyba oponowałem już to dokładnie. Dałem grę podczas napadu w oknie tak to szybciej przełączam się między procesem GTAV a menadżerem. Czasem może nie wyjść, jak będziecie pewni swojej dokładności bo to jest glitch i nie zawsze może się udać, a poza tym jak kierowca pontonu zacznie się wygłupiać przed nie zaliczaniem checkpointu to też może być porażka.

Także ja temat zamykam, nie uzyskałem tu satysfakcjonującej odpowiedzi bo sam ją już znalazłem, ale jeżeli ma ktoś do wrzucenia swoje trzy groszem chętnie poczytam.

;=)

Opublikowano

Najlepiej jak wejdziecie na jakiegoś ts'a i host ma od razu menadżera zadań odpalonego, a ktoś inny z pontonu powie kiedy ma wyłączyć i po problemie. Jeśli z jakiegoś powodu nawet na chwile na ts nie wejdziecie to musisz sobie zobaczyć czas po jakim zminimalizuje ci się gra i jakoś wyliczyć odległość i prędkość do mostu od jakiegoś np. kamienia czy czegoś takiego. Tylko że ten glitch słabo chyba działa. Bo my go robiliśmy i było ok ale na następny dzień jak weszliśmy do pokoju napadów to było wszystko od nowa. Moim kolegom to samo się zrobiło. Nie wiem czy to był jakiś reset czy naprawili tego glitcha w jakimś stopniu.

Opublikowano

Osobiście mi się nie przytrafiło jak i moim kolegą iż zaczynali napad od nowa. Zawsze było, że wyskakujemy pod mostem, ja przy menadżerze zadań odczekuje jeszcze tak ok. 2 sekund aby zakończyć proces wtedy mam pewność, że zaliczę checkpoint'a przed wyjściem z gry. Musieliście zapewne wychodzi z gry o wiele za późno i dlatego Hostowi zaliczało napad.
Jeszcze próby nie udane mogą być winą prowadzącego łódkę, jak wygłupia się robiąc jakieś dziwne manewry to może napad nie zostać zaliczony. No i nie zapominajmy też o typowych lagach gry to też może przechylić szalę na niepowodzenie.

;=)

Opublikowano

Nie, nie o to chodzi. Na przykład ja wyłączyłem i wszystko się udało. W cut scence nie było mnie itd., a napad i tak miałem od nowa. To po prostu trzeba wyczuć i już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...