Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungle

witti97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym grać na jungli w p4? Grająć solo duo zawsze daje mid/jungla, więc nie jestem mainem jungli. Grałem kha zixem, ale ostatnio cięzko, bardzo cięzko. W late dosyc kiepski, bo adc pilnowany, a i early ganki cięzkie i irytujace jak wszystko musze inicjowac, 0 cc, a typ na lane nawet się nie ruszy na krok. Szukam czegoś w miarę łatwego do ogarnięcia, a dobrego do early i do late.

Opublikowano

Lee Sina nazywasz łatwym junglerem? :D

A takie postacie?

- Zac

- XIn

- Warwol

- Skarner

- Rengar

- Nocturne

- Graves?

Da się ktoryms z tego kernąc?

Opublikowano

teoretycznie poleciłbym Ci Mastera Yi (tak tak noob champ itp.)
Sam robi gry, ALE... Musiałbyś ogarnąć 3 podstawowe rzeczy: Reset autoataku z W, Dodge z Q iiii redukowanie DMG z W.
Mechanika w sumie nie jest trudna, jak ogarniesz to co wymieniłem, wystarczy wyczucie czasu i trochę oleju w głowie (co focusować w TF, co lepiej przyjąc na klatę a czego uniknąć i takie tam).
Ganki w early z redem są spoko, slowujesz i bijesz, dmg jest przyjemny, od 3 lvla możesz robić Dive (nie zawsze, trzeba ocenić- wiadomo) bez większych problemów... Osobiście polecam, w 2 tygodnie wbiłem nim platynę II z czystego 30lvl'a, wcześniej byłem najwyżej w Goldzie I.
A Mid i Late game to wiadomo, kosa.
No i jest fajnie plastyczną postacią, full DPS, Offtank, full tank - a true damage z E zawsze jest.
Nie jest łatwo takiego skontrować, chociaż zdarzało mi się nie wyczuć E jaxa, dostawałem stuna, Jax FB i powoli zaczynasz odstawać xD
Ale osobiście - polecam.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Polecam Zaca ( nie wiem co dokładnie mu zmienili podczas update ). Doskok z potężnym zasięgiem, tank, super pasywka. Możesz spróbować Zac full ap + guardian angel. 
Naprawdę duży DMG i ganki wtedy to przyjemność. Nie wykładasz się tak szybko jak midlaner/ adc, bo zac sam w sobie ma trochę tego tanka. 

Rengar duży DMG, no i chyba zawsze w mecie będzie, a sam nie widzę, żeby był jakoś często banowany. Łatwe kille w early/ mid- można fajnie wykerować gierki. Kindred też się może sprawdzić, ewentualnie Yi po tym małym buffie. 

Opublikowano

teoretycznie poleciłbym Ci Mastera Yi (tak tak noob champ itp.)

Sam robi gry, ALE... Musiałbyś ogarnąć 3 podstawowe rzeczy: Reset autoataku z W, Dodge z Q iiii redukowanie DMG z W.

Mechanika w sumie nie jest trudna, jak ogarniesz to co wymieniłem, wystarczy wyczucie czasu i trochę oleju w głowie (co focusować w TF, co lepiej przyjąc na klatę a czego uniknąć i takie tam).

Ganki w early z redem są spoko, slowujesz i bijesz, dmg jest przyjemny, od 3 lvla możesz robić Dive (nie zawsze, trzeba ocenić- wiadomo) bez większych problemów... Osobiście polecam, w 2 tygodnie wbiłem nim platynę II z czystego 30lvl'a, wcześniej byłem najwyżej w Goldzie I.

A Mid i Late game to wiadomo, kosa.

No i jest fajnie plastyczną postacią, full DPS, Offtank, full tank - a true damage z E zawsze jest.

Nie jest łatwo takiego skontrować, chociaż zdarzało mi się nie wyczuć E jaxa, dostawałem stuna, Jax FB i powoli zaczynasz odstawać xD

Ale osobiście - polecam.

Zaciekawily mnie te 3 podstawowe rzeczy. Znajde jakos to zilustrowane w necie? Czy jest to na tyle proste, ze bez problemu da sie to ogarnac? :D dodge  wydaje sie prosty, ale ten rese i redukcja? 

Nie czaruj.

Opublikowano

Wg. mnie powinieneś spróbować zagrać Kindred. Po buffie przyjemnie się nią gra (wg. mnie) budując się pod hp bardziej tzn. frozen mallet, black cleaver. Z pasywki ma wystarczająco dużo dmg.

Opublikowano

Evelynn jest spoko myślę, że jej dużym plusem jest to, że nie widzą cię wardy a to znaczy że można łatwo wejść na tyły.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiście volibear smite i duch, kosa w każdej części gry, dmg jak i tankowaty, a i jungle robi z latwością, a tak poza tym to rengar tylko dostał mase nerfów ostatnimi czasy.

Jak jesteś słabszym junglerem kolego to polecam Ci warwicka, łatwa jungla spory dmg. Pisałęś coś o kha zixie, on też nerfy ostatnio dostaje, postaw może na inne postacie, mało oklepane.

14174682804585895009.png

Sygnatura by Damian W

Opublikowano

Polecam przyjacielu tobie Lee Sina jak potrafisz nim klikać to ugrasz nim wszystko, tak samo jak nocturn jest strasznie mocno i Kha wiadomo że nie jest taki sam jak przed nerfem ale nadal jest mocny i nie graj takimi postaciami jak Yi po widzę że ktoś tobie już polecił go jak masz Platynę. Polecę tobie również Gravesa 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie Xin Jest dobry w jungle, bo Duży Life Steal, Szybki Atak, i Q Podżucenie :) . DObry jest jak budujesz : Moc Trójcy, Ostrze Zniszczonego Króla, Krwiopijec, Ostrze Gniewu Gunsijo (Nwm dokładnie jak się to pisze ale wiadomo o co chodzi :),Ten miecz z zółtym kryształem co daje 50 % Attack Speeda, i jakieś butki Najlepiej Nagolenniki Berserkera (Speed, Attack Speed)

Ja mam taki Build i zawsze "działa" ,Dobre ganki, EZ Baron, Herold, Older, Drake'i

Opublikowano

Ja się ostatnio zakochałam w shyvanie.

Nieczęsto nią grają - takie moje spostrzeżenie, a jest dosyć ciekawą postacią zwłaszcza w late.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...