Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 560 Ti - wysokie temperatury

Butlaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z karta gtx 560ti asus w spoczynku przy przegladarce karta dochodzi do 60C.  W CS:GO przy fps zablokowanym na 100 temperatura okolo 80C gdy zwolnie bokade nawet 88C. 

Opublikowano

Maksymalna temperatura dla tej karty wynosi 99 stopni. Można zmienić pastę termoprzewodzącą, pewnie ma już trochę czasu.

Dziwne jest to ze jak wlacze pc to jest jakies 50C np wlacze przegladarkę i po jakis 5 min jest juz 60C  potem moge wylaczyc wszystko i jest 60C szybko  sie grzeje albo to moje odczucie ( jest to mozliwe przez obudowe bo nie mam w niej zadneog wentylatorka)?.

A i jescze jedno ode pewnego czasu jeden wiatraczk tak dziwnie chodzi chyba łożysko da rade coś z tym zrobic ?

Opublikowano

Można go nasmarować.

Nasmarowac w sensie strzykawka i olej silnikowy ?

I co myslisz o tej szybko rosnacej temp ?

Opublikowano

Jak pisałem, zmień pastę termoprzewodzącą, bo karta jest stara. Dopóki nie przekracza maksymalnej temperatury, nic nie powinno się dziać.Okej 

Okej dzięki , jutro wymienie paste i dam znać. A co do tego wiatraczka to nie wiem czy on jest rozbieralny w tym chłodzeniu.

Opublikowano

Jest rozbieralny.

Ok ,ogolnie to nie zwracalem na to uwagi ale dzisiaj podczas gry z stalych 99fps zrobilo sie 50-70 i tak skakaly ta temperatura moze byc przyczyna ? Reset pc  i znowu było stale 99fps ale tylko przez jakies 20 min i dalej to samo.

Opublikowano

Mam jescze pytanie czy pasta Pactum PT-1 moze byc? to ta ktora dodaj przy coller od silentiumpc.

A i jescze jedno znalazlem taki mały wiatraczek do pc gdzie go najlepiej dać aby poprawci przepływ powietrza nad karte ?czy pod ?

Opublikowano

Jeszcze nie wymieniłem pasty i zrobiłem test doszlo do 98C wiecej sie bałem. :/ furmark odpaliłem  i w chwile zrobiło sie 98 dziwne

921671489161218988520.png

Opublikowano

MX-2 jest wydajniejsza.

Tu masz poradnik do wentylatorów wraz z przykładowymi ustawieniami: http://chlodzenie.net/reviews/jak-poprawnie-wentylowac-obudowe-komputerowa/4/

Furmark obciąża w 100%, więc się nie dziw takim temperaturom.

Pasta wymieniona na starcie było 27C zobaczymy jak potestuje a co do wiatraka to nie da sie go rozebrac , chyba ze pociaga sie to cale do gory ale nie chcialem urwac,

103041489170773988520.jpeg

Opublikowano

To już masz dość niskie temperatury, sprawdź jeszcze pod obciążeniem.

Pograłem godzine w csa i jest o wiele lepiej 72C czyli juz chyba ok ,

A co z tym wiatraczkiem na karcie da sie go rozebrac czy nie ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...