Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery - Jak zmieniły się przez lata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest to kolejny temacik wspominkowy ! 

Serwery Minecraft'a zmieniły się przez lata. Kiedyś założenie serwera było czymś. Nie każdy brał się za ich tworzenie, więc i poziom był wyższy. W porównaniu do dzisiejszych miejsc do grania było naprawdę nie wiele, dlatego każdy serwer miał swój charakter który się wyróżniał. Teraz nie różnią się praktycznie niczym.

Miały swój specyficzny klimat, można było tak też uważać dlatego że była taka wersja. Inaczej się budowało, inne pluginy się wgrywało. Niektóre elementy poszły w zapomnienie

Np:

-Działki nie były automatyczne kiedyś to się czekało na administratorem żeby dał działkę to w tamtych czasach było coś.

-Coraz mniej jest aktywnych graczy którzy by grali na serwerach.

Kiedyś uwielbiałem serwery FreeBulid. Niestety większość serwerów opiera się na PlotMe, którego nienawidzę. 

A jakie są wasze wspomnienia z takimi serwerami ? :)

Zakaz roślinek napawa mnie śmiechem. Należałoby zaaresztować Pana Boga za umiejscowienie na ziemskim padole krzewów koki i konopi

Opublikowano

Witam,

Dobrze napisane napisane, fajnie by było powrócić do tamtych czasów wtedy by było mniej serwerów i dały by się szybciej wybić

Ja pamiętam jak jeszcze byłem w podstawówce, (3 lata temu) to jak zakładałem serwer to tylko z 2,3 pluginami AuthMe,WorldEdit,WorldGuard to był czysty survivial.

Czekam na więcej takich tematów, na temat serwerów itp.

EasyYT.pl     1.7-1.8      MediumHC     Autorskie Pluginy

Opublikowano

no kiedyś było mało serwerów a jak już były to dobre a nie tyle syfiastych serwerów jak dziś ;\ dawniej to jeszcze ludzie 4fun robili te serwery, bo chcieli sobie poadminować itd a jak przy okazji hajs wpadł to było spoko a dziś no to każdy większy serwer tylko i wyłącznie pod hajs ;v

ja tam  na fb nigdy nie gralem, nie lubiłem ale na serwerach z gildiami się grało :_) 1 edycja, która trwała i z 6 miesięcy a dzisiaj? start w piątek o 18 ( przeważnie ) i tak mniej więcej do środy/ czwartku max każdy gra bo w piątek rusza kolejny serwer :v smutne ale prawdziwe 

no i też poziom w tej grze, kiedyś jeszcze jako tako był , czasy 2k12-2k13 a to co się obecnie dzieje to patologia, starsi gracze pokończyli gre i coraz więcej upośledzonych dzieci, jedynie jakiś poziom na czacie itd to można na jakiś skyblockach znaleźć itp, na survivalach z gildiami na pewno nie :D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

kiedys jeszcze przed wyjsciem bukkita robilo sie serwer survival, to ludzie wbijali na konta admina i wyrzucali diaxy z eq :D to byly czasy :D

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Teraz wracają te stare czasy. Osobiście prowadzę taki serwer który jest troszkę podobny do starych survivalów/freebuildów z nowymi, ciekawymi możliwościami :)
Znam jeszcze dwa serwery tego typu. Polecam 1.11.2 ;]

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...