Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rangą VIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam server TS'a. Porobione rangi jednak problem mam z rangą VIP'a a mianowicie po wejściu na serwer nikogo nie widzi dopiero po wejściu na kanał pokazują się ludzie.

Wyskakuje też błąd przy wejściu: Insufficient server permissions: i_client_max_channel_subscriptions

Ustawienia Każdego kanału mam na:

Dołącz: 60

Modyfikuj 75

Usuń na 75

Tak samo jak rangę VIP'a mam jeszcze rangę Twitch i błąd jest ten sam. Podobnie osoba nowa na serwerze również nie widzi nikogo na kanałach.

Rangi: Server Admin, Admin działają bez problemu. Jak powyższy problem rozwiązać ?

Pozdrawiam

plzaix

Opublikowano

Na wszystkich rangach - zabawnych, rejestracyjnych powinieneś mieć tak ustawione permisje:

i_channel_subscribe_power wartość: 50

i_client_max_channel_subscriptions wartość: -1

Jeśli nie chce Ci się zmieniać na wszystkich rangach to zrób tak na registerkach i zaznacz "skip".

A co do ustawień kanału to na żadnym kanale publicznym nie powinieneś mieć dołącz na "60".

Opublikowano
i_client_max_channel_subscriptions

Na ile ranga VIP ma ustawioną tą permisję?

edit - post wyżej ma lepiej wyjaśnione, nie widziałem tamtego postu gdy dodawałem mój.

Opublikowano

Publiczne są ustawione tak:

Dołącz 0

Subskrybuj 0

Opis 0

Modyfikuj 0

Usuń 75

Nie edytuj ustawień kanałowych. Zrób w rangach tak jak napisałam wyżej i będzie wszystko grało:

Zrób na registerkach:

i_channel_subscribe_power wartość: 50

i_client_max_channel_subscriptions wartość: -1

I zaznacz opcję "skip"

Opublikowano

Ustawiłem tak na randze VIP'a i nic to nie dało. Znaczy błąd już nie wyskakuje ale dalej VIP po wejściu nie widzi nikogo na serwerze

Opublikowano

Ustawiłem tak na randze VIP'a i nic to nie dało. Znaczy błąd już nie wyskakuje ale dalej VIP po wejściu nie widzi nikogo na serwerze

Po tym co powiedziała Ci @Maja.. osoby z rangą vip zresetowały sobie ts'a lub wcisnęli 1072Xbq.png?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...