Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten komputer starczy do streamowania?

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio w moje rączki wpadł nowy pc (jak dotąd najmocniejszy jaki miałem)

i pomyślałem że może by zacząć streamować jako iż kiedyś się tym tak pawałem to może teraz zacznę

a więc pc jest wypozażony w

intel quad core q9550

gtx 560 w SLI

8 gb ramu ddr3

oraz 2 dyski po 1 tera

chciałbym streamować z mniej wymagających gierek jak Minecraft (tak wiem...) mafia 2,prototype2,jakieś starsze ac czy wow'a

chociaż nie wszystkie są mało wymagające szczerze w grze mogę grać i na najniższych byle by 720p albo 1080p i

czy ta machinka uciągnie takie coś? z góry dziękuje :)

Opublikowano

Witam ostatnio w moje rączki wpadł nowy pc (jak dotąd najmocniejszy jaki miałem)

i pomyślałem że może by zacząć streamować jako iż kiedyś się tym tak pawałem to może teraz zacznę

a więc pc jest wypozażony w

intel quad core q9550

gtx 560 w SLI

8 gb ramu ddr3

oraz 2 dyski po 1 tera

chciałbym streamować z mniej wymagających gierek jak Minecraft (tak wiem...) mafia 2,prototype2,jakieś starsze ac czy wow'a

chociaż nie wszystkie są mało wymagające szczerze w grze mogę grać i na najniższych byle by 720p albo 1080p i

czy ta machinka uciągnie takie coś? z góry dziękuje :)

Ciężko będzie z tym procesorem. W ogóle to ile dałeś za tego kompa? Bo jest on mocno nieopłacalny.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

możesz nie wierzyć ale dałem za niego flaszke xDD sąsiad odebrał komputer synowi za oceny a że ja byłem to mi go za flaszke dał jak miał stać w piwnicy

szczerze to w lato streamowałem na jakiejś c2d i hd 5450 i nie było większego problemu więc chyba na tym dam radę mi się wydaje a ta karta nie ma takiego czegoś że w obs'ie można ustawić żeby więcej brało z karty graficznej zamiast procka?

Opublikowano

możesz nie wierzyć ale dałem za niego flaszke xDD sąsiad odebrał komputer synowi za oceny a że ja byłem to mi go za flaszke dał jak miał stać w piwnicy

szczerze to w lato streamowałem na jakiejś c2d i hd 5450 i nie było większego problemu więc chyba na tym dam radę mi się wydaje a ta karta nie ma takiego czegoś że w obs'ie można ustawić żeby więcej brało z karty graficznej zamiast procka?

Tak w sumie to dobry deal jak z flachę dostałeś kompa.

Procesor graficzny nie jest przystosowany do tego typu obliczeń. Od tego jest normalny procesor. Ale skoro mówisz, że na C2D jakoś to działo, to możesz spróbować. W sumie to nie zaszkodzi.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

a możesz podać jakieś ustawienia bo z tego co pamiętam to jak się ustawia]ło coś na vbr to jakość była gorsza ale mniejsze obciążenie itp

Opublikowano

@kosiarz120 

Jeśli znasz trochę angielski, to jest poradnik na YT który jest świetnie przygotowany.
Oto link -> https://www.youtube.com/watch?v=CbYMEOYonbo&t=224s

Dodam jeszcze, że ciężko będzie komuś powiedzieć prosto "ustaw to i to, tak i tak", chyba, że ma dokładnie takie same warunki. Co streamer to inne ustawienia będą dla niego lepsze. Duże znaczenie ma także twój upload, możliwość twojego procesora, to jak Ci gra chodzi, itp itd. Musisz sam nad tym trochę posiedzieć. Weź sobie jakiegoś znajomego, który posiedzi z tobą na TS czy skype i Ci powie, że da się to oglądać lub też nie, czy się zacina itd. Ty sam tez zobaczysz co dla Ciebie działa najlepiej.

Trochę mnie poniosło z literkami, ale mam nadzieję, że rozumiesz :v

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

dobra wujek google dzięki za ten poradnik pomógł stream hula mafia 2 chodzi bez przycinki stream leci w 1080p i sie nie przycina dzięki temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...