Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG X Power - uszkodzone ładowanie po kontakcie ze śniegiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Jakiś czas temu pisałem tutaj na forum w sprawie urządzenia LG X Power, było minęło, nie chcę mi sie do tamtego tematu wracać, także napiszę zwięźle i na temat.

Telefon kupiłem, w sumie kupiła (mamuśka) jakoś w styczniu, na początku lutego, 8 lutego na dworze wypadł jej telefon w śnieg, telefon był w pokrowcu więc ekran i tylną część miał zasłonioną, po wyjęciu go z pokrowca podobno zauważalny znak po wodzie był w miejscu USB, ale nie duży, po prostu było widać, że to miejsce było leciutko zamoczone. 10 lutego gdy chciała podładować telefon nie dało się go, wszystko działało sprawnie, przez te 2 dni było okej, do momentu kiedy chciała go podładować, ze względu na stan baterii. Telefon się rozładował i tyle z tego było, inna ładowarka, komputer, nic nie dawało rezultatu. Odesłaliśmy telefon do salonu LG, oni nam go po kilku dniach zwrócili z powodem ingerencji cieczy. Napisałem im reklamację (liczyłem, że się uda :D) ale nic z tego, wysłali mi zdjęcie, która załączam niżej. Skoro telefon działał normalnie 2 dni od upadku to nie wierzę w to, że zrobiło się nagle jakieś spięcie, owszem mogło, ale przez 2 dni użytkowania? Działał telefon do momentu rozładowania baterii. LG chce za naprawę 1150 zł przy czym telefon można kupić za +700 zł. Co sądzicie? Czy może to wina samego gniazda/baterii? Pomocy.

post-1119232-0-88974400-1488814684.jpg

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Telefon po ingerencji cieczy może przestać działać po jakimś czasie, więc nie dziwię się tej diagnozie.

Do tego telefonu części są ciężko dostępne, więc raczej udałbym się do jakiegoś serwisu, ale nie jestem pewien, czy da radę je zdobyć.

Opublikowano

Telefon po ingerencji cieczy może przestać działać po jakimś czasie, więc nie dziwię się tej diagnozie.

Do tego telefonu części są ciężko dostępne, więc raczej udałbym się do jakiegoś serwisu, ale nie jestem pewien, czy da radę je zdobyć.

Ale telefon nie dał się naładować, w dodatku widać coś na elemencie przy gnieździe. Może bateria, może gniazdo? Serio wydaje Ci się to normalne, że telefon który kosztuje Nowy +700 zł, to części do niego mają kosztować ponad 1000 + naprawa? :)

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Nie dał się naładować, bo masz uszkodzone gniazdo USB. W oficjalnym serwisie naprawy są drogie, abyś kupił nowy telefon zamiast dokonywać naprawy. Oddaj do serwisu nieautoryzowanego, sam tego nie naprawisz.

Opublikowano

Nie dał się naładować, bo masz uszkodzone gniazdo USB. W oficjalnym serwisie naprawy są drogie, abyś kupił nowy telefon zamiast dokonywać naprawy. Oddaj do serwisu nieautoryzowanego, sam tego nie naprawisz.

Czyli uważasz, że to wina gniazda? Polecasz jakiś nieautoryzowany serwis/markę, która tym się zajmuje? Ile może kosztować taka naprawa w takim serwisie?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Serwisu szukaj w swojej miejscowości, nie ma sensu bawić się w wysyłki.

A ile coś takiego może kosztować?

http://allegro.pl/ory-gniazdo-ladowania-zlacze-usb-lg-k220-x-power-i6610839600.html

To by wystarczylo, czy trzeba cały układ scalony ze zdj. zamawiać?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Na zdjęciu masz spalony układ. Poza tym nie wiesz co jest z resztą telefonu, oddaj do serwisu, nie bawiłbym się na twoim miejscu w takie naprawy, jeśli nie masz doświadczenia z tym.

Opublikowano

Na zdjęciu masz spalony układ. Poza tym nie wiesz co jest z resztą telefonu, oddaj do serwisu, nie bawiłbym się na twoim miejscu w takie naprawy, jeśli nie masz doświadczenia z tym.

Okej, a nie orientujesz się ile taka naprawa będzie kosztować? W LG chcieli +1100 zł, a w takim serwisie? :/

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

W serwisie powinno być mniej, ale to zależy wszystko, czy znajdzie się taka płytka oraz czy wyłącznie ona jest uszkodzona. Istotne jest też gdzie naprawisz, ciężko to przewidzieć, w każdym mieście/serwisie zapłacisz inaczej, popytaj znajomych gdzie jest najbardziej profesjonalnie.

Opublikowano

W serwisie powinno być mniej, ale to zależy wszystko, czy znajdzie się taka płytka oraz czy wyłącznie ona jest uszkodzona. Istotne jest też gdzie naprawisz, ciężko to przewidzieć, w każdym mieście/serwisie zapłacisz inaczej, popytaj znajomych gdzie jest najbardziej profesjonalnie.

Okej, lajki za pomoc, dzieki

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...