Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży spadek fpsów, gra działa na karcie zintegrowanej, mimo uruchomienia na dedykowanej

Vasterovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podczas grania wczoraj zauwazylem duży spadek fps, wkońcu zauwazylem że gry odpalają mi się na ziintegrowanej karcie graficznej mimo że na pasku zadań pisze że gra chodzi na Dedykowanej karcie graficznej (Przykład to np Rust gdzie w konsoli pisze że gra odpalona jest na ziintegrowanej a na pasku zadań jest komunikat że Rust chodzi na karcie dedykowanej). Próbowałem dosłownie wszystkiego co znalazlem w internecie, od ustawiania w Panelu sterowania Nvidia karty dedykowanej do poszczególnych programów do grzebania w Registrze. Dodam że zaistalowałem najnowsze sterowniki, problem pojawił się wczoraj gdy wyszedłem z domu, przed wyjsciem wszystko działało jak trzeba, godzine później zauważyłem problem, dodam że laptopa nie wyłączałem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...