Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Ograniczony dostęp do sieci" - internet nie działa

Taki KaWai<3

Pytanie

Opublikowano

Witam. Wczoraj normalnie jeszcze moglem uzywac internetu na moim kompie, lecz dzisiaj po szkole gdy odpalam kompa widze na mojej sieci

"Ograniczony dostep" pomyslalem ze cos mi router narazie nie dziala to wiec proboje sie polaczyc z siecią sąsiadki lecz tez nie dziala. Ogółem tera na moim laptopie internet normalnie chodzi więc to wina mojego kompa. Od tak z dnia na dzien sie cos porobiło.

Rzeczy które próbowałem:

Ręczne Przypisanie IP (Chociaz mozecie napisac jak to zrobic, bo moze jakos zle to zrobilem)

Odznaczyłem wszystko w właściwościach sieci, restart kompa i zaznaczyłem na nowo.

Przeinstalowałem sterowniki karty sieciowej (oczywiscie najnowsze)

Uzylem programu Fix it od microsoftu

Usługa "Rozpoznanie lokalizacji w sieci" działa

Klient DHCP jest automatycznie ustawione

Nwm co jeszcze moge zrobic, czekam na pomysły

Mam TP-Link WN722N

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajmujecie się pierdołami zamiast zając się ustawieniami routera. 

Restart routera i sprawdzenie ustawień jakie wymaga ISP ( masz pewnie w umowie albo powinno samo ustawić ) ustaw AUTOMATYCZNE .

Ogólnie nie zmienia się nic w konfiguracji ipv4 dla karty i powinno wszystko być ustawione jako automatyczne. 

Reset cache DND w kompie, w cmd jako administrator :

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

Można w razie problemu od kliknąć WSZYSTKIE składniki sieci poza IPV4 które jest konieczne dla internetu. Wcześnie wystarczy usunąć zapamiętaną sieć i ponownie sie do niej połączyć i  zalogować.  

Jeśli nadal nie pomaga wystarczy na routerze wyłączyć szyfrowanie i sprawdzić czy tak łączy, jeśli łączy załączyć ponownie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ref i oczywiscie znowu ten Problem na nastepny dzien...

Teray nawt przywrocic System nie moge Bo tylko z 2012 sie pokazuje

Opublikowano

Windows 7

Dodam ze wczoraj przywrocilem system tak o 2 dni chociaz 1 dzien tez by wystarczyl bo wtedy dzialal, dzisaj wchodze i kur de no znow ten sam problem ,przywrocilem system narazie znowu bo pilnie internetu potrzebuje no ale nie bede przeciez ciagle przywracal systemu.

@up

Mam tylko jeden sterownik i raczej to ten najnowszy, lecz tera wzialem i zainstalowalem na nowo tym sposobem co napisales, moze jutro jednak bedzie dzialac, lecz nadal dajcie znac co jeszcze moge zrobic

Opublikowano

Witam. Wczoraj normalnie jeszcze moglem uzywac internetu na moim kompie, lecz dzisiaj po szkole gdy odpalam kompa widze na mojej sieci

"Ograniczony dostep" pomyslalem ze cos mi router narazie nie dziala to wiec proboje sie polaczyc z siecią sąsiadki lecz tez nie dziala. Ogółem tera na moim laptopie internet normalnie chodzi więc to wina mojego kompa. Od tak z dnia na dzien sie cos porobiło.

Rzeczy które próbowałem:

Ręczne Przypisanie IP (Chociaz mozecie napisac jak to zrobic, bo moze jakos zle to zrobilem)

Odznaczyłem wszystko w właściwościach sieci, restart kompa i zaznaczyłem na nowo.

Przeinstalowałem sterowniki karty sieciowej (oczywiscie najnowsze)

Uzylem programu Fix it od microsoftu

Usługa "Rozpoznanie lokalizacji w sieci" działa

Klient DHCP jest automatycznie ustawione

Nwm co jeszcze moge zrobic, czekam na pomysły

Mam TP-Link WN722N

Windows 8 albo 10 ?

Spróbuj starszych sterowników - menadżer urządzeń - karty sieciowa - (wybierasz swoja kartę sieciowa) - Aktualizacja oprogramowania - Przeglądaj mój komputer w poszukiwania oprogramowania - Pozwól mi wybrać z listy - *Zaznaczone pokaż zgodny sprzęt i z listy wybierasz starszy sterownik 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...