Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nauczyć się patrzeć na mapę?

SpyrekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie podczas gry w ligę mam taki problem, że ciężko mi się skupić jeśli chodzi o patrzenie na mapę i cs'owanie. Nieraz zostałem zabity na ganku, gdy pushowałem i nie widziałem jak przeciwny jungler mi wchodzi na ganka, mimo że miałem warda. Jakieś sposoby na "podzielną" uwagę?

Opublikowano

patrz jednym okiem na to co się dzieje a drugim na mapę :D

Tak na poważnie to kwestia doświadczenia,grając jakiś dłuższy czas w ligę wiesz kiedy możesz dobić miniona a kiedy możesz harrasować na linii i w między czasie twoja intuicja podpowiada ci po pozycjonowaniu enemy czy bedzie gank czy nie.Co do mapy po prostu trzeba mieć podzielną powagę a ułatwić ci to może gra na jg,wtedy mapa jest dla cb najważniejszym źródłem informacji kiedy możesz zgankować i czego spodziewać od enemy jg np. po udanym przez niego ganku na bocie gdy adc i supp znikają jest to oczywiste info ze drake.Oczywiście gdy opanujesz tą technikę pamiętaj że dobry jg zazwyczaj nie gankuje prosto z krzaków ;) i wardy jest dobrze rozstawiać strategicznie,ale o tym rozpisywał się nie będe.

Opublikowano

Staraj się patrzeć na minimapę średnio raz na 3 sek... Profesjonalni gracze tak robią, dlatego mają tak dobre opanowanie gry. Na początku będziesz pewnie częściej padał, częściej tracił csy itp. Ale z czasem szybko przyzwyczaisz się do tego nawyku i zaczniesz zdecydowanie więcej zauważać i mieć lepsze decyzje, co szybko przeistoczy się w lepszą grę.  

Obejrzyj na kanale "noxy dobry gracz Ligi Legend" na YT filmik o widzeniu peryferyjnym w grach.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

polecam sprawdzony gank alert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...