Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję kompendium wiedzy apropo plików Source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule tematu wróciłem do zabawy na plikach serwerowych metin2 i dorwałem się do pliczków source, jednakże nie ukrywam że nie wiem co z czym się je, także zwracam się z uprzejmą prośbą do bardziej doświadczonych kolegów o udzielenie mi kilku informacji :

1 )  Czy ma ktoś link do tutorialu apropo plików source? Nie jestem żadnym leniem, szukałem przez jakiś czas poradników na google'u ale nie znalazłem nic co zaciekawiłoby moją wiedzę w aspektach takich jak :

a ) kompilacja plików

b ) którą wersję SF'ów z paczki wybrać ponieważ ogarniałem to archiwum i jest tam kilka wersji plików

c ) jaki klient nada się jako totalna podstawa pod projekt bez zbędnych ceregieli, czy może to być PL'owski klient z lat 2k14-2k15?

2) System Freebsd 11.0 warto na nim pracować, czy posiada jakieś ważne dla bezpieczeństwa luki, bądź błędy zagrażające stabilności i bezpieczeństwu serwera?

Będę bardzo wdzięczny za każdy najmniejszy przejaw pomocy, tak samo byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podlinkował mi jakiś większy i obszerny tutorial nt. SFów source polsko bądź anglojęzyczny.

Z góry dziękuje i życzę miłego dnia/wieczoru ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...