Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna.

Vasterovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym że gry odpalają mi się na ziintegrowanej karcie gracznej z tym że jest to dziwny problem.

Zaczelo się dzis od wyjscia z domu (komputera nie wylaczalem), przed wyjsciem gralem w Rust i miedzy innymi  CS:GO i bylo wszystko ok, okolo 15 fps w csgo i okolo 60 w Rust. Po powrocie odpalilem Rusta i zdziwilo mnie okolo 8-13 fps w grze gdy mój standard to 60-75 fps. Po godzinie doszedlem do wniosku że gra odpala mi się na ziintegrowanej karcie podczas gdy ZAWSZE odpalala się na dedykowanej, patrzyłem na ustawienia Nvidia i jest wszystko okej, typu żeby gra się odpalała tylko na "Procesor Nvidia o dużej wydajności". Kompletnie niewiem o co chodzi, problem pojawil się nagle.

Co do mojego sprzętu to jest to Laptop Acer  Aspire 5755G:

I5-2430M

GeForce GT540M

8GB ram

Dodam ponownie że w ustawieniach NVIDIA jest wszystko okej, aktualizowałem sterowniki (na pasku zadań podczas odpalania gry pokazuje "Aktywność karty graficznej Rustclient.exe" więc powinno odpalać na karcie dedykowanej ale mimo to po wciśnięciu F1  na rust pokazuje "Inter HD Graphics 3000")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...