Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer - poważny projekt - potrzebni poważni ludzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dluzszego czasu zastanawiam sie nad tym czy swiat mu online jeszcze istnieje. Czy mlodzi ludzie wciaz uporczywie szukaja dobrego, stabilnego serwera z dobra atmosfera.

Ja takie czasy pamietam, przegralem w MU pare dobrych lat, zarwalem multum nocy tylko po to zeby plasowac sie na szycie topki.

Dzis nie mam czasu na gre, prowadze duze biuro, mam sprzet, mam kapital i dlatego chcialbym odpalic wlasny serwer / siec serwerow. Nie jestem tego w stanie zrobic sam, nie mam na ten temat pojecia. Moge jedynie zaoferowac profesjonalna oprawe graficzna i ew. informatyczna

Potrzebuje ludzi ktorzy chcieliby sie zaangazowac w ten projekt. Wszelakie koszta zwiazane z kupieniem plikow, kupieniem/dzierzawa i utrzymania serwera pokrywam ja. Chcialbym zbudowac fajny team doroslych ludzi ktorzy beda trzymac nad tym wszystkim piecze.

Co do specyfiki : nie wiem jeszcze ktora wersja klienta / raczej serwer z nizszym expem, aby dojscie do czegos troche czasu zajelo / nie wiem co w kwestii doty - raczej bez niej, ew. taka, ktora nie wplynie znacząco na rozgrywke.

Z mojej strony gwarantuje, nie jest to chwilowa zachcianka, tylko dlugofalowa zabawa.

Jezeli sa tutaj ludzie zainteresowani tym projektem to prosze o pw. Zrobmy w koncu cos fajnego!

Opublikowano

0. subkultura maniaków mu online ogranicza się dziś dzi wbijania resów i zarywania nocek, coś bardziej technicznego to każdy teraz jest zielony albo przestał być aktywny.

1. jaki exp rozumiesz po przez niższym.

2. ogarnij hosting z dobrym anty ddos/dos bo nawet najlepszy serwer padnie przed wykręceniem combo u abk 

3. doty?

4. sam startuje ze swoim projektem po wypłacie i myślę ,że to będzie coś specjalnego

Opublikowano

Dużo osób oferowalo już pomoc finansową Ale chyba brakuje konkretnych ludzi którzy by chcieli W to się pobawić. Ludzie grają na zagranicznych serwerach bo sanie stabilniejsze A nasze polskie mają pobyć x x edycji. Życzę powodzenia , I jestem za !

Opublikowano

Niższy exp, dla mnie są to okolice 10x-15x. Wtedy wiekszosc lokacji powinna byc wykorzystywana w sposob do niej przeznaczony. Nie musze sie upierac, jezeli uwazacie, ze 25x-50x jest lepszym rozwiazaniem to moze byc.

Hosting się wynajmie w jakiejs firmie, ale mogę do swojej serwerowni dorzucic jeszcze ewentualnie jeden komputer. Serwerownia klimatyzowana. Internet symetryczne 100mb.

Doty - tak jak pisalem. Tylko i wylacznie nie wplywajace na rozgrywke.

Tak jak napisalem wczesniej, sam tego nie ogarne, potrzebuje ludzi ktorzy sie beda chcieli zaangazowac w temat. Kwestia finansowa potrzebna do utrzymania serwera nie stanowi problemu. Chce stworzyc ciekawe miejsce dla fajnych ludzi. Takie, jakeigo mnie dawno temu brakowalo, bo wszystkie serwery padaly.

Opublikowano

Mi chodziło o to czym jest dota, bo długo gram w tę grę i pierwsze słyszę.

Chyba chodzi o dotacje :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

0. subkultura maniaków mu online ogranicza się dziś dzi wbijania resów i zarywania nocek, coś bardziej technicznego to każdy teraz jest zielony albo przestał być aktywny.

Ludzi, jest trochę ale głównie czasu nie mają zbyt wiele by się zająć porządnie jakimś projektem.

Hosting się wynajmie w jakiejs firmie, ale mogę do swojej serwerowni dorzucic jeszcze ewentualnie jeden komputer. Serwerownia klimatyzowana. Internet symetryczne 100mb.

Tak jak juz kolega kurzel131 wspomniał- warto się zaopatrzyć (a nawet jest to konieczne) w ochronę anty ddos np cloudflare albo po prostu dobry hosting gdyż od czasów, kiedy weszły szybkie łącza i tanie vpsy głupi atak ddos można poprowadzić za grosze a uwierz mi dużo się w tej kwestii zmieniło. Dziś scena muo sterowana jest przez inne serwery- tj. administracja innych serwerów pozbywa się konkurencji płacąc groszowe pieniądze ludziom zajmującym się atakami ddos.

Choćbyś nie wiem jak się reklamował, jaki miał konfig i ilu graczy na starcie- bądź pewien, że prędzej czy później ten problem będzie dotyczył również Twojego serwera.

Pozdrawiam i służę pomocą w razie potrzeby.

ps. zapomniałem dodać by uprzedzić pytanie:

Dlaczego serwery tak walczą z konkurencją?

Odpowiedź jest prosta- pieniądz.

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...