Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw treningowy do garażu

Bofur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Chciałbym troszkę przypakować, ale nie mogę znaleźć na internecie zestawu treningowego: ławeczka + sztangi + hantle. Oczywiście używanego, ponieważ nowego raczej mi się nie opłaca kupować, ponieważ w domu nie mam miejsca, a w garażu akurat jest miejsce które mogę zagospodarować na sprzęt treningowy. Interesuję mnie wyżej wymieniony zestaw, czyli: ławeczka, sztangi i hantle. Jeśli jest ktoś z forum tak miły to niech podeśle mi link do takiego zestawu. Koniecznie niech będzie z dostawą.
Dzięki. 

Budżet: 500 zł

Opublikowano

A byłeś na siłowni? Nie opłaca Ci się bardziej najpierw sprawdzić czy się wkręcisz w ćwiczenia niż od razu wydawać 500zł?

No dobra nie wszyscy płacą za dzienny bilet 2.50  ._.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

A byłeś na siłowni? Nie opłaca Ci się bardziej najpierw sprawdzić czy się wkręcisz w ćwiczenia niż od razu wydawać 500zł?

No dobra nie wszyscy płacą za dzienny bilet 2.50  ._.

Problem w tym, że do najbliższej siłowni mam ok. 15km :P Za sam dojazd zapłaciłbym ok. 10 zł :D

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBofur a to nieważne z tą siłownią :D

A i od razu powiem, może nie zaczynaj od ławki, kup sobie dwie hantle nw po 10kg, zamontuj gdzieś drążek i rób pompki. 

Rozmaite ćwiczenia z wykorzystaniem tych trzech rzeczy sprawią (i zastąpią ławeczkę) że zbudujesz podwaliny pod kolejne, bardziej wymagające siłowo treningi.

~ Oczywiście zakładając że wcześniej nie ćwiczyłeś jednak ja jako, że ćwiczyłem ponad rok w domu (słabo bo słabo, poważnie mówię pompki to raz w tygodniu robiłem i to w sumie wszystko było ale przynajmniej od czegoś zaczynałem) faktycznie dwa razy w tygodniu teraz od października na siłownię chodzę. 

183cm - 73.5 kg, 3.5 od października - spaliłem trochę tkanki tłuszczowej już jej praktycznie nie mam w ręce mam ok 35cm i nie mówię tego po to żeby się przechwalić tylko po to żeby Ci powiedzieć że do dziś ćwiczenia na takich moich 10kg hantelkach czy drążku jak i 90 pompek potrafi mi zastąpić siłownię jeśli to dobrze rozplanuję. 

Moim skromnym zdaniem wcale nie musisz od razu kupować ławeczki itp, jak narazie mogą Ci w zupełności wystarczyć rozpiętki i różne ich wersje przy pomocy tych dyszek.

Zbudujesz sobie może nawet większą szybkość i kondycję :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Za tą cenę nie znajdziesz niczego sensownego. Sama dobra ławka, na którą nie bałbym się założyć konkretnego obciążenia kosztuje 400+ złotych. Najsensowniej jest kupić gryf + obciążenie, a rzeczy takie jak stojaki do przysiadów i ławki, ławka zrobić samemu. Na pewno znasz kogoś ze spawarką lub sam ją posiadasz.

Bardzo dobry gryf, zajebistej firmy: http://www.marbo-sport.pl/product-pol-23787-Gryf-prosty-28-mm-198-cm-czarny-MW-G198-BLACK-Marbo-Sport.html

Forum o tematyce sportowej, spis rzeczy dokładnym opisem co jak zrobić: http://www.sfd.pl/Spis_Projekt%C3%B3w_do_tematu_%C5%81aweczki%2C_wyci%C4%85gi...-t578091.html

Obciążenia szukaj na necie, najlepiej wejdź na OLX i szukaj ofert gdzie ludzie wykonują talerze sami. Wyjdzie Ci dużo taniej niż oryginalne obciążenie ze sklepu gdzie często płacisz powyżej 5zł za jeden kilogram.

Opublikowano

Same hantle i drążek wystarczą jak na start.

@1361622928-U485574.pngBofur a to nieważne z tą siłownią :D

A i od razu powiem, może nie zaczynaj od ławki, kup sobie dwie hantle nw po 10kg, zamontuj gdzieś drążek i rób pompki. 

Rozmaite ćwiczenia z wykorzystaniem tych trzech rzeczy sprawią (i zastąpią ławeczkę) że zbudujesz podwaliny pod kolejne, bardziej wymagające siłowo treningi.

~ Oczywiście zakładając że wcześniej nie ćwiczyłeś jednak ja jako, że ćwiczyłem ponad rok w domu (słabo bo słabo, poważnie mówię pompki to raz w tygodniu robiłem i to w sumie wszystko było ale przynajmniej od czegoś zaczynałem) faktycznie dwa razy w tygodniu teraz od października na siłownię chodzę. 

183cm - 73.5 kg, 3.5 od października - spaliłem trochę tkanki tłuszczowej już jej praktycznie nie mam w ręce mam ok 35cm i nie mówię tego po to żeby się przechwalić tylko po to żeby Ci powiedzieć że do dziś ćwiczenia na takich moich 10kg hantelkach czy drążku jak i 90 pompek potrafi mi zastąpić siłownię jeśli to dobrze rozplanuję. 

Moim skromnym zdaniem wcale nie musisz od razu kupować ławeczki itp, jak narazie mogą Ci w zupełności wystarczyć rozpiętki i różne ich wersje przy pomocy tych dyszek.

Zbudujesz sobie może nawet większą szybkość i kondycję :D

Bez siłowni też możesz mieć 40 w łapie.

Live a life you'll remember.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...