Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jako mag na mida?

myworld222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym maga:

- bardzo bezpiecznego,

- łatwe farmienie,

- duże dmg,

- nie nudzący się, możnaby nim grać kilka gier z rzędu,

- mógłby zadać obrażenia np. takiej Kacie i nie stracić pół paska HP,

- na mida i ew. topa

Opublikowano

Moim zdaniem pod Twój opis oraz wymagania pasuje Lissandra, dlaczego?

- Bezpieczna, ucieczka gdy gank za pomocą E,

- Stun, łatwo zatrzymać przeciwnika dając sobie odrobinę więcej czasu na zabicie go,

- Łatwe farmienie za pomocą Q,

- Ulti pomaga w przeżyciu oraz zatrzymaniu przeciwnika.

Myślę, że to będzie odpowiedni wybór.

Opublikowano

Ja Ci polecam Veigara

- bardzo bezpiecznego, - Niestety jeżeli chcesz być bezpieczny musisz nim trochę pograć żeby rzucać niesamowitą klatkę i odrazu oneshootwać (taka postać)
- łatwe farmienie, - z q oraz w
- duże dmg, - Niesamowity
- nie nudzący się, możnaby nim grać kilka gier z rzędu, - + 
- mógłby zadać obrażenia np. takiej Kacie i nie stracić pół paska HP, +/- (tzw. Osłabienie czy jakoś tak ale chodzi o exhaoust :D)
- na mida i ew. topa - MID

4Headzik

Opublikowano

@Rexx a czy skin Lissandra Królowa Ostrzy jest wart swojej ceny? Bo nie wiem czy nie zakupić

Szczerze, jest to moja druga ulubiona skórka tej postaci, lubię nowoczesność dlatego też podoba mi się bardziej Cyber Lissandra, ale Królowa ostrzy również spoko :)

Opublikowano

Ja mogę polecić ci Annie

- Bardzo tania (450 IP)

- Bezpieczna (Dzięki swojemu stunowi)

- Łatwe farmienie (za pomocą swojego Q, które resetuje się po zabiciu miniona)

- Ogromny dmg i skalowanie się (One shot)

Na niskie dywizje bardzo przyjemna ;)

Opublikowano

Veigar ( 1350 IP )

Potężna postać do oneshotowania. Nawet gdy przegrywamy linię i tak jesteśmy w stanie spokojnie zabić przeciwnika.
Łatwe farmienie z q i w. Potężny late dzięki pasywce, bardzo dobry w early i middle. ( 2500 ap po 45 minucie piechotą nie chodzi ). Jedyna wada to mała mobilność, no ale klatka, w, q, r i prawie każdy padnie. Doskonały do teammfigthów, no i skin końcowy boss :) 

Opublikowano

Aurelion jest dosyć ciężką postacią, a karmą masz bardzo duży poke i przewagę od 1szego lvla - zależnie od jakiego itemu zaczniesz.

Opublikowano

Vladimir nieco wypadł z mety, zresztą jak Lissandra.

Jeśli wybierać z obu podanych to Lissandra, po prostu bezpieczniejsza dzięki swojemu ulti i dashowi. Można spokojnie obijać miniony, a w razie czego uciec jeśli zostaniesz złapany.

Od siebie mogę polecić Ahri.

Dosyć niskie cd w late (4.2s na Q), charm, 3 dashe z ulti dzięki którym możesz uciec gdyby przykładowa Kata użyła ulti. Ogólnie fajna postać, bo dmg jest duże i w late też jest dosyć łatwo, chyba że ktoś zablokuje charma to jesteś lekko w dupie, ale ze wszystkiego można wyjść.

dałbym screen, ale zaraz się przyczepią, że udostępniam prywatne rozmowy, więc cytat jednego z gmów;

"ale bywa tak że po 3 miesiącach pozwalamy założyć komuś konto na legalu"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stawiałabym na Ahri, której o dziwo nikt wyżej nie wymienił.

Jest ona bardzo mobilna, ma powiedzmy dodatkowe 3 flash'e pod ulti, dzięki czemu ucieczka, jak i dogonienie przeciwnika jest całkiem proste. Na początku najlepiej farmić nią z auto-ataków, a później gdy nabierze troszku mocy umiejętności, jedno 'q' a wszystkie miniony leżą. Nie należy do postaci, które dobrze sobie radzą w 'team fight', ale za to może je zaczynać, dzięki urokowi pod 'e', który celnie rzucony obezwładnia na krótką chwile cel, który kieruje się w Twoją stronę. Tym tropem można powoli wyeliminować po kolei wszystkich przeciwników. Dodatkowo gdy zabraknie nam hp, to po dziewiątym rzuconym zaklęciu, ten dziesiąty ją uleczy - warto używać wtedy 'q' i trafić nim miniony i przeciwnika.

Opublikowano

Syndra? OH my God... Ideał. Stakujesz R klikasz i po adc. Jak ja kocham tą postać. W dodatku posiada stuna przez co trudną ją one-shotować w lejcie a poza tym posiada naprawy ogromny dmg. Gorąco polecam.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...