Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa komputery, jedna sieć i ping wow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam ruter i dwa komputery w domu. Problem jest z pingiem i kikami w wowie. Na jednym komputerze mam ping 40-50ms cały czas, jest tam antywirus eset nod 8 i win 10 home. Na drugim komputerze (świeżo po formacie) win 10 home i antywirus g data z licencja na rok, jest ping od razu po zalogowaniu 200ms (przypominam, że to ta sama siec) po pewnym czasie skacze do 3000ms i są potężne freezy, a finalnie dc (kick) tak jest cały czas od momentu zalogowania wszystko trwa max 15 min i kończy się dc. Ewidentnie wina jest komputera bo skoro na drugim ping jest 50ms, dodam ze oba komputery łącza się przez wifi i jest max zasieg. Przychodzi mi na myśl jedno rozwiązanie, ze to wina g daty, zaraz odinstaluje i zainstaluje jakiś darmowy antywirus i napisze czy problem dalej jest. Ale może wy macie jakieś pomysły o co może biegać.

pozdrawiam, sfrustrowany gracz wowa.

@Edit

zmieniłem na avasta free i lekka poprawa jest wiec g data zamula siec niezłe, ale w dalszym ciągu to nie jest to czego oczekiwałem.

Edytowane przez Funoshi
Opublikowano

może po prostu twoja karta sieciowa jest uszkodzona, lub w panelu routera masz ustawiony przesył danych głównie na 1 komputer np 80%-20%.

Z tym radze pisać do supportu blizzarda, oni powinni Ci pomóc

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Możliwe że jeden komputer wykorzystuję np 70% sieci dlatego ma 50 ms a drugi dostaje tylko 30% i dlatego ma 400 ms :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam ruter i dwa komputery w domu. Problem jest z pingiem i kikami w wowie. Na jednym komputerze mam ping 40-50ms cały czas, jest tam antywirus eset nod 8 i win 10 home. Na drugim komputerze (świeżo po formacie) win 10 home i antywirus g data z licencja na rok, jest ping od razu po zalogowaniu 200ms (przypominam, że to ta sama siec) po pewnym czasie skacze do 3000ms i są potężne freezy, a finalnie dc (kick) tak jest cały czas od momentu zalogowania wszystko trwa max 15 min i kończy się dc. Ewidentnie wina jest komputera bo skoro na drugim ping jest 50ms, dodam ze oba komputery łącza się przez wifi i jest max zasieg. Przychodzi mi na myśl jedno rozwiązanie, ze to wina g daty, zaraz odinstaluje i zainstaluje jakiś darmowy antywirus i napisze czy problem dalej jest. Ale może wy macie jakieś pomysły o co może biegać.

pozdrawiam, sfrustrowany gracz wowa.

@Edit

zmieniłem na avasta free i lekka poprawa jest wiec g data zamula siec niezłe, ale w dalszym ciągu to nie jest to czego oczekiwałem.

Czemu akurat g daty?? mam tego antywirusa na słabszym i na lepszym kompie i ani tu ani tu nie zauważylem spowalniania, może lepiej pokombinować z konfiguracja?