Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon nie działa pod jackiem

Futrz4k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie mam problem z tym, ze komputer nie wyswietla mi mikrofonu, podłączam go pod różowe wejscie (JACK) i nic.Oczywiscie mikrofon jest sprawny, ponieważ podłączając go pod komputer brata, nie ma z tym żadnego problemu, wszystko śmiga jak powinno, a jak podłącze go pod swojego PC to nic nie działa :/ Jakis czas temu działał, ale miałem przerwe bo wymieniałem karte graficzną, i jakoś magicznie przestał działać...Nie wiem oco chodzi :D 

https://zapodaj.net/827f42922fb40.png.html - SS

Mam win7 64bit.

Z góry dziekuję za pomoc :)

JEZELI NIE TUTAJ NAPISAŁEM TEMAT, PROSZE O PRZENIESIENIE!

Opublikowano

Cześć, mianowicie mam problem z tym, ze komputer nie wyswietla mi mikrofonu, podłączam go pod różowe wejscie (JACK) i nic.Oczywiscie mikrofon jest sprawny, ponieważ podłączając go pod komputer brata, nie ma z tym żadnego problemu, wszystko śmiga jak powinno, a jak podłącze go pod swojego PC to nic nie działa :/ Jakis czas temu działał, ale miałem przerwe bo wymieniałem karte graficzną, i jakoś magicznie przestał działać...Nie wiem oco chodzi :D

https://zapodaj.net/827f42922fb40.png.html - SS

Mam win7 64bit.

Z góry dziekuję za pomoc :)

JEZELI NIE TUTAJ NAPISAŁEM TEMAT, PROSZE O PRZENIESIENIE!

Sprawdź na wejściu w obudowie (z przodu). Możliwe, że gniazdo jest uszkodzone. Spróbuj także przeinstalować sterowniki.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie mam wejscie z przodu, tylko z tyłu, ponieważ przedni panel nie jest podłączony :D

A jak przeinstalować tuż te sterowniki? Bo nie wiem dokładnie gdzie wejsc itp :)

Opublikowano

Nie mam wejscie z przodu, tylko z tyłu, ponieważ przedni panel nie jest podłączony :D

A jak przeinstalować tuż te sterowniki? Bo nie wiem dokładnie gdzie wejsc itp :)

To podłącz przedni panel. W przypadku audio jest to jeden kabel.

Podaj jaką masz płytę główną. Ogólnie to trzeba odinstalować i zainstalować.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

AUX nie jest wejściem mikrofonu tylko nagrywania dźwięku z zewnętrznego źródła. Załącz Line IN. 

Po drugie masz oprogramowanie VB-Audio CABLE i w nim się wszystko ustawia albo wywala jako niepotrzebny soft 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Złączyć.

Przecież sam pokazałeś scren, to też załączyć powinieneś potrafić prawym klawiszem myszki i ustawić jako domyślne 

Opublikowano

Jakby to było tak jak mówisz "prawym klawiszem myszki i ustawić jako domyślne " 

Tylko to jest tak, ze nawet jak ustawie jako domyślne nic nie działa, dlatego napisałem tego posta, bo raczej potrafiłbym ustawić sobie to sam, jakby to było takie proste.

Opublikowano

Po co masz program virtual audio cable ?  

Skoro go masz to sobie najpierw w nim ustawiaj źródła dźwięku albo go całkowicie wywal jak nie możesz ustawić i sprawdź czy działa mikrofon normalnie

Jak ustawić virtual audio cable nie wiem, nie mój problem. 

Opublikowano

Przecież go nawet nie załączyłeś to jak ma działać . W nagrywaniu tylko jedno urządzenie może być aktywne. To ustaw ten mikrofon na domyślny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...