Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dell Inspiron 1300 - jak wejść do BIOSu?

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki dość duży problem ze starym laptopem, dostałem go kiedyś do zrobienia ale właściciel się po niego nie odzywa więc postanowiłem go sprzedać za grosze. Problem jest natomiast taki, że potrzebuję hasła biosu/administratora aby w ogóle wejść na system (password authentication system). Oprócz oczywiście kontaktu z Dell bo nie wiem nawet co im podać jako dane osobowe. Rozkręcając laptopa i resetując bios "ręcznie" da radę to ominąć? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Dowolny serwis który ma możliwość  albo najlepiej  serwis DELL to ci może wygenerują i podadzą hasło po podaniu tagu ( #COŚ TAM PISZE)  , zwykle serwis podaje jak potrafisz udowodnić że jesteś właścicielem. Spytać nie zaszkodzi. 

Wymiana układu scalonego na płycie. Nie wiem który ale sprawdź forum bios-mods może coś znajdziesz programowego do resetu odblokowania. 

Czasem ludzie po forach ogłaszają się że odblokowują po podaniu tagu chyba od 50 do 100 zł biorą . Nie licz że odblokujesz całkiem więc nie polecam. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dowolny serwis który ma możliwość  albo najlepiej  serwis DELL to ci może wygenerują i podadzą hasło po podaniu tagu ( #COŚ TAM PISZE)  , zwykle serwis podaje jak potrafisz udowodnić że jesteś właścicielem. Spytać nie zaszkodzi. 

Wymiana układu scalonego na płycie. Nie wiem który ale sprawdź forum bios-mods może coś znajdziesz programowego do resetu odblokowania. 

Czasem ludzie po forach ogłaszają się że odblokowują po podaniu tagu chyba od 50 do 100 zł biorą . Nie licz że odblokujesz całkiem więc nie polecam. 

Bo jak nie odblokuję to nic z nim nie zrobię właściwie, jedynie sprzedam na złom/używane laptopy i tam się nim pobawią wtedy. Nie mam zamiaru płacić bo nic nie zarobię na tym. Popatrzę jutro na stronach czy nie znajdę jakiejś pomocy. Napisałem do Dell na Facebooku i czekam aż odpiszą.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

To biznesówka i może mieć sprzętowy  TPM , no i jak na laptop to już antyk. ;) 

Opublikowano

Czyli nie ma szans na sprzedanie go nawet jakimś serwisom, które skupują laptopy? Nawet za grosze - 30/40 zł?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Serwis weźmie, sprawdź po ile chodzi matryca, czasem sprzedana sama przekracza wartość sprawnego laptopa.  

Z tyłu matrycy masz numer modelu i producenta. 

Wydaje sie dziwne ale zdarza się i tak. ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...