Elitos Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Cześć polecacie jakiś dobry darmowy program do otwierania i edytowania plików dds i tga ? Zastanawiam sie nad gimpem. Odnośnik do komentarza
LB197 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Gimp jest spoko do obydwu. Przemalowac/przerobic cos mozna bez problemu, proste to to w obsludze i ogolnie fajne dla kogos kto z grafika wiele wspolnego nie ma. Tylko jesli juz bedziesz sciagal, to pamietaj, ze trzeba sciagnac osobno rozszerzenie do otwierania dds'ow, bo GIMP sam z siebie w wersji standardowej sobie z nim nie radzi Odnośnik do komentarza
KeenZy Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 ps gimp paint.net Odnośnik do komentarza
rumciu Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 polecam ci gimpa Odnośnik do komentarza
Tatsumaru Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dla mnie wybór jest prosty Adobe photoshop i tobie też go polecam. Do tego programu masz bardzo dużo poradników, rozszerzeń i innych dodatków (poza tym większość firm korzysta z pakietów Adobe, warto to wziąć pod uwagę, gdybyś w przyszłości na poważnie się zainteresował grafiką). Jeśli twój wybór padnie na photoshopa to polecam kilka rozszerzeń: NVIDIA photoshop plug-ins - pozwoli ci otworzyć i edytować pliki DDS DDS thumbnail viewer - będziesz miał podgląd plików DDS w postaci miniaturki (wręcz nie rozłączne rozszerzenie z NVIDIA photoshop plug-ins chyba, że znajdziesz inną alternatywę) WTV - DDS file viewer - to rozszerzenie pozwoli ci podglądnąć pliki DDS w pełnym rozmiarze (coś jak systemowa przeglądarka fotografii) Niestety program jest płatny. Natomiast gimp jest darmową alternatywą photoshopa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Elitos Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jednak wybrałem gimpa tga otwiera i wygląda całkiem dobrze. Dds nie chce otwierać. Gdzie jest ta wtyczka bo nigdzie nie widzę Odnośnik do komentarza
Elitos Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 F5 Odnośnik do komentarza
Elitos Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 F5 Odnośnik do komentarza
Intern Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 https://www.google.pl/search?q=wtyczka+dds+do+gimpa&ie=&oe= To lenistwo... Odnośnik do komentarza
Elitos Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 https://www.google.pl/search?q=wtyczka+dds+do+gimpa&ie=&oe=To lenistwo... Tyle to wiem. Nie są to oficjalne strony producenta a nie chcem pobierać z byle czego i potem mieć problemy z wirami. Odnośnik do komentarza
Intern Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 https://www.google.pl/search?q=wtyczka+dds+do+gimpa&ie=&oe=To lenistwo... Tyle to wiem. Nie są to oficjalne strony producenta a nie chcem pobierać z byle czego i potem mieć problemy z wirami. Nie ma oficjalnej wtyczki, zawsze możesz przeskanować przed rozpakowaniem. Ja osobiście mam z pierwszego linku eu07.pl. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.