Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana koordynatów XYZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Uczę się pisać cheaty do gier. Jestem na etapie prostych Dll-ek z edycją pamięci programu. Mianowicie mam problem z koordynatami XYZ postaci. Chciałbym żeby postać mogła zmieniać pozycję nie tylko po osiach X oraz Z (bo z Y problemu nie ma) ale żeby zmieniała się pozycja ze względu na to w którą stronę postać jest obrócona. W skrócie mówiąc żeby szła przed siebie. Macie jakieś pomysły albo rady? Przegrzebałem trochę internet ale nie mogłem nic ciekawego znaleźć. 

Opublikowano

Jeżeli rozpatrujemy Postać jako klasę to myślę ze w tej klasie znajdują się dane obrotu. Jeżeli była by to gra mmo to pewnie szukanie adresu rozpoczął bym od nazwy postaci, potem sprawdził bym jak zmieniają się wartości pamięci pod nickiem.

Opublikowano

Siema

Uczę się pisać cheaty do gier. Jestem na etapie prostych Dll-ek z edycją pamięci programu. Mianowicie mam problem z koordynatami XYZ postaci. Chciałbym żeby postać mogła zmieniać pozycję nie tylko po osiach X oraz Z (bo z Y problemu nie ma) ale żeby zmieniała się pozycja ze względu na to w którą stronę postać jest obrócona. W skrócie mówiąc żeby szła przed siebie. Macie jakieś pomysły albo rady? Przegrzebałem trochę internet ale nie mogłem nic ciekawego znaleźć. 

Trygonometria, lub podepnij sie debuggerem i poszukaj funkcji która może coś takiego realizować. Cieżko cokolwiek pomóc nie znając gry którą się bawisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...