thor332 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Siema, mam skrypt na losowanie kasy dla graczy. Tylko jest mały problem, wywala błąd przy jego reloadowaniu. Blad jest taki: 'players balance' is not an entity type (loteria.sk, line 42: add {_kasa} to all players balance') [skript] Encountered 1 error while reloading loteria.sk! Skrypt: command /losowanie: permission: skript.losuj permission message: Brak uprawnien do rozpoczecia &4Losowania. trigger: set {_kasa} to a random integer between 1 and 2000 wait 1 tick add {_kasa} to all players balance broadcast "&7Zostaly rozdane hajsy przez &e%player% &7suma: &9%{_kasa}%$" set {losowanie.%player%} to true wait 120 seconds set {losowanie.%player%} to false stop Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadlyo Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 player's < ważna jest ta kreseczka pomiędzy r a s player's balance ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor332 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 'all player' is not a player (loteria.sk, line 42: add {_kasa} to all player's balance') hmm, a teraz o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Bez pętli się nie obejdzie loop all players: add {_kasa} to loop-player's balance Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele. Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor332 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 @up a przerobisz mi mój skrypt tak, żeby było z tą pętlą ? Skrypt podałem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScoreBoard Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Proszę... command /losowanie: permission: skript.losuj permission message: Brak uprawnien do rozpoczecia &4Losowania. trigger: set {_kasa} to a random integer between 1 and 2000 wait 1 tick loop all players add {_kasa} to loop-player's balance broadcast "&7Zostaly rozdane hajsy przez &e%player% &7suma: &9%{_kasa}%$" wait 120 seconds stop Nie potrzebne ci jest ustawianie zmiennej skoro nigdzie z niej nie korzystasz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadlyo Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 @Up błąd (nigdy nie stosowałem takiego eventu ale raczej jest błędny (nie mam jak sprawdzić)) command /losowanie: permission: skript.losuj permission message: Brak uprawnien do rozpoczecia &4Losowania. trigger: set {_kasa} to a random integer between 1 and 2000 wait 1 tick loop all player's: add {_kasa} to loop-player's balance broadcast "&7Zostaly rozdane hajsy przez &e%player% &7suma: &9%{_kasa}%$" wait 120 seconds stop Brak TAB po loop all ... jest to opcja sprawdzająca więc traktowana jest jak IF po którym jest : i TAB Loop all player's znów przypominam o ' jest on wymagany bo wcześniej był z nim błąd i teraz zapewne też wyskoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Proszę: command /losowanie: permission: skript.losuj permission message: Brak uprawnien do rozpoczecia &4Losowania. trigger: set {_kasa} to a random integer between 1 and 2000 loop all players: add {_kasa} to loop-player's balance broadcast "&7Zostaly rozdane hajsy przez &e%player% &7suma: &9%{_kasa}%$" stop Jeżeli dalej występuje ci błąd 'loop-player's balance' sprawdź czy masz plugin VAULT i jakiś essentials lub coś innego od ekonomi. Panowie wyżej znają się trochę na skryptach? Dlaczego daliście broadcast do działania pętli? Jak tak się robi, to wtedy wyświetli wiadomość "&7Zostaly rozdane hajsy przez &eknugi &7suma: &956" tyle razy na chacie ile jest graczy na serwerze Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele. Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor332 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 O dzięki wielkie wszystkim. I tobie najbardziej @knugi Jeszcze raz wielkie dzięki, działa wszystko jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.