Ergiet Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Chciałem ustawić tak aby skill wchodził od razu przy 17 punktach prosto na G.Zedytowałem source, skompilowałem, próbuję odpalić serwer a tu zonk.Ktoś ma jakiś pomysł o co mu chodzi? Odnośnik do komentarza
LB197 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ustawiles chmody na 777? Odnośnik do komentarza
Ergiet Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dodam iż próbowałem już na naprawdę wiele sposobów to zrobić. Na samym początku było chyba najlepiej kiedy kod wyglądał mniej tak: case SKILL_NORMAL: if (GetSkillLevel(pkSk->dwVnum) >= 17) { if (GetQuestFlag("reset_scroll.force_to_master_skill") > 0) { SetSkillLevel(pkSk->dwVnum, 30); SetQuestFlag("reset_scroll.force_to_master_skill", 0); } else { if (number(1, 21 - MIN(20, GetSkillLevel(pkSk->dwVnum))) == 1) SetSkillLevel(pkSk->dwVnum, 30); } } break; Jeśli skill wszedł na 17 punkcie wpadał od razu na G. Problem był kiedy na punktach przechodził dalej. Zamiast G robił M (nie mam pojęcia dlaczego) Ustawiles chmody na 777? Jezu... widać, że już śpię... Zapomniałem Dzięki wielkieWszystko pięknie działa. Jeśli mogę prosić to poproszę albo o usunięcie albo zaznaczenie jako rozwiązane żeby nie robić burdelu na forum ; p Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.