L3mon1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam posiadam serwer ts3 chciałbym zmodyfikować rangi kanałowe tak aby -Właściciel strefy mógł przenosić ludzi w tej strefie , modyfikować kanały oraz je tworzyć -Administrator strefy mógł modyfikować strefę oraz przenosić zwykłych użytkowników Chciałbym dowiedzieć się jak taką strefę zrobić i odpowiednio zmodyfikować te 2 rangi strefowe. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja.. Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Przenoszenie ludzi: Właściciel Strefy: i_client_move_power wartość: 53 i_client_needed_move_power wartość: 54 Administrator Strefy: i_client_move_power wartość: 52 i_client_needed_move_power wartość: 53 Tworzenie kanałów: Zaznacz: b_channel_create_child b_channel_create_permanent b_channel_create_with_topic b_channel_create_with_description b_channel_create_with_password b_channel_create_modify_with_codec_opusvoice b_channel_create_private Modyfikacja: (wystarczy zaznaczyć odpowiednie opcje jakie chcesz przy danej randze) Zmiana opisu -> b_channel_modify_description Zmiana nazwy -> b_channel_modify_name Zmiana topicu -> b_channel_modify_topic Zmiana hasła -> b_channel_modify_password Zmiana wymaganej ilości na kanale -> b_channel_modify_maxclients oraz b_channel_modify_maxfamilyclients Zmiana wymaganej mocy mówienia -> b_channel_modify_needed_talk_power Zmiana jakości rozmów -> b_channel_modify_codec & b_channel_modify_codec_quality Moc edytowania kanału -> i_channel_modify_power najlepiej na wartość: 100 Nadawanie głosu -> b_client_set_flag_talker Polecam również dodać te permisje dwóm rangom: b_channel_join_permanent b_channel_join_semi_permanent b_channel_join_temporary Omijanie hasła -> b_channel_join_ignore_password Omijanie limitu ludzi na kanale -> b_channel_join_ignore_maxclients Moc wchodzenia -> i_channel_join_power najlepiej na wartość: 100 lub na same dziewiątki Możesz również ustawić na rangach moc kickowania: Właściciel Strefy: Moc kickowania z serwera -> i_client_kick_from_channel_power wartość: 53 Wymagana moc kickowania z serwera -> i_client_needed_kick_from_channel_power wartość: 54 Administrator Strefy: Moc kickowania z serwera -> i_client_kick_from_channel_power wartość: 52 Wymagana moc kickowania z serwera -> i_client_needed_kick_from_channel_power wartość: 53 Tutaj jeszcze masz permisje na wyższość na kanale: Jak najwyższa wartość - tym wyżej na kanale -> i_client_talk_power Możesz ustawić sobie Właściciel Strefy: 60, a Administrator: 59 W razie pytań, problemów lub niedomówień śmiało pisz. @Edit A i na randze "Administrator" zaznacz sobie -> b_group_is_permanent Bo z tego co widzę na screenie, ranga jest tymczasowa i będzie znikać ludziom po wyjściu z kanału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3mon1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Wszystko pięknie działa ale aż nad to Jest jakaś możliwość aby te moce ograniczyły się tylko na dana strefę albo aby osoby z dana ranga mogły modyfikować dana strefę ? W tym momencie rangi kanałowe mogą modyfikować cały serwer. @Edit Chodzi mi o to aby właściciele kilku stref nie ingerowali między sobą i nie mogli nawzajem modyfikować swoich stref. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja.. Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Wszystko pięknie działa ale aż nad to Jest jakaś możliwość aby te moce ograniczyły się tylko na dana strefę albo aby osoby z dana ranga mogły modyfikować dana strefę ? W tym momencie rangi kanałowe mogą modyfikować cały serwer. Jeśli zrobiłeś to jako rangę kanałową i nadałeś na danych kanałach to pomimo, że świeci się, że coś możesz robić na innych kanałach to po kliknięciu "ok" nie uda się. Jednak, jeśli sprawdzałeś lub sprawdzisz i z innego kanału faktycznie po kliknięciu "ok" się zmieni to daj mi ip na pw to wejdę i zobaczę co tam się podziało. Cieszę się, że reszta działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3mon1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Rzeczywiście ranga nie oddziałuje na resztę serwera zagapiłem się i sprawdzałem na końce roota Mam jeszcze tylko jeden problem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja.. Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Rzeczywiście ranga nie oddziałuje na resztę serwera zagapiłem się i sprawdzałem na końce roota Mam jeszcze tylko jeden problem : Przechwytywanie.PNG Te permisje powinny być tylko dostępne dla Adminów. Jednak jak wolisz, permisje odpowiadające za to: i_channel_permission_modify_power b_virtualserver_channel_permission_list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.